O autocisternă cu 21 de tone de GPL s-a răsturnat la ieşirea din Huşi

0
Publicat:

Pompierii din cadrul Secţiei Huşi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au fost solicitaţi să intervină după ce o autocisternă încărcată cu 21 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat, la ieşirea din municipiul Huşi.

Autocisterna încărcată cu GPL s-a răsturnat în afara carosabilului. Foto ISU Vaslui
Autocisterna încărcată cu GPL s-a răsturnat în afara carosabilului. Foto ISU Vaslui

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în urma unui accident, o autocisternă care transporta 21 de tone de GPL s-a răsturnat în afara carosabilului la ieşirea din oraşul Huşi, în cartierul Recea.

Pompierii au ajuns rapid la faţa locului şi, începând cu ora 3.17, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) și echipaje specializate pentru asigurarea măsurilor de siguranţă în ceea ce proveşte materialele uşor inflamabile.

„În accident a fost implicat un autovehicul de mare tonaj, în interior aflându-se doar şoferul. La sosirea echipajelor de intervenţie a fost găsită o autocisternă răsturnată în afara carosabilului, conducătorul auto fiind evacuat. Autocisterna era încărcată cu circa 21 tone de GPL”', a informat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

La faţa locului, pompierii militari au constatat că nu sunt scurgeri de GPL sau motorină. Conducătorul autocisternei a fost evaluat, a primit primul ajutor calificat în ambulanţa SMURD, însă a refuzat transportul la spital, potrivit Agerpres.

„Pompierii au asigurat zona. În cursul acestei zile va sosi o altă autocisternă pentru a putea fi transvazat gazul petrolier lichefiat”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

După transvazarea gazului, autocisterna răsturnată va fi repusă pe roţi.

Urmează ca angenţii de la Poliţia Rutieră să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Vă reamintim că, tot în Vaslui, anul trecut a mai fost un accident în care a fost implicată o autocisternă încărcată cu combustibil. Atunci, un tânăr de 19 ani a intrat cu viteză mare în maşina care transporta 23 de tone motorină. Aceasta s-a răsturnat într-un şanţ, iar şoferul care a produs accidentul şi pasagera sa în vârstă de 20 de ani au rămas încarceraţi în autoturismul cu care se deplasau.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite