Nou şef la IPJ Vaslui. Un poliţist controversat din Bacău, numit inspector şef temporar la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisar şef Ionel Mirică, foto inainte.eu
Comisar şef Ionel Mirică, foto inainte.eu

Printr-un ordin al ministrului afacerilor interne, începând cu data de 22 decembrie 2015, comisar-şef de poliţie Mirică Ionel a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Comisarul-şef de poliţie Mirică Ionel a ocupat, până în prezent, funcţia de inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. 

Numirea sa la conducerea IPJ Vaslui vine ca urmare a situaţiei medicale a fostului inspector şef Mihai Carp, care, în urmă cu o lună, a suferit un accident vascular, în prezent aflându-se în perioada de recuperare. Surse neoficiale au precizat pentru ”Adevărul” că ofiţerul Mihai Carp, care conduce IPJ Vaslui de 10 ani, urmează a se retrage din activitate, din cauza problemelor de sănătate.

Desemnarea comisarului şef Ionel Mirică la conducerea IPJ Vaslui vine şi pe fondul scandalului de corupţie în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti rutieri şi care a culminat cu arestarea şefului Biroului Rutier Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu şi a unui superior din cadrul Direcţiei Rutiere a IGPR, Mihai Axente.

Numele noului inspector şef interimar al IPJ Vaslui a fost implicat mai multe scandaluri. Anul trecut, numele comisarului şef Ionel Mirică a fost invocat în scandalul în care un agent din cadrul Poliţiei Moineşti ameninţa că se sinucide în sediul Poliţiei, din cauza presiunii şi umilinţelor la care era supus de superiori. Poliţistul orfan, în apărarea căruia au sărit sindicatele, l-a acuzat pe comisarul şef Mirică că l-ar fi apostrofat că purta barbă, avea cravata strâmbă şi pataloni tociţi, la o şedinţă de bilanţ.

Numele comisarului şef Ionel Mirică a mai fost implicat într-un scandal cu contrabandişti de ţigări, în anul 2010. Atunci, adjunctul IPJ Bacău, a fost acuzat că ar fi protejat capul unei reţele de contrabandă cu ţigări.

În 2009, pe numele noului şef al IPJ Vaslui a fost implicat într-un alt scandal cu acuzaţii de corupţie şi trafic de influenţă, într-un dosar care viza ocuparea unor posturi de cadrul IPJ Bacău. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite