Momente penibile din campania electorală. Deputatul PSD acuzat că a încercat să cumpere alegătorii cu pui şi mici pentru a ajunge primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi adolescenţi au fost fotografiaţi purtând tricouri şi şepci prin care alegătorii erau îndemnaţi cum să voteze
Mai mulţi adolescenţi au fost fotografiaţi purtând tricouri şi şepci prin care alegătorii erau îndemnaţi cum să voteze

Deputatul Toader Dima, candidat din partea PSD la Primăria Berezeni, va fi cercetat de Parchetul de pe lângă Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru corupţie electorală, în urma plângerii depuse de către conducerea PNL Vaslui, care îl acuză pe parlamentar că ar fi oferit mită pui vii, furaje şi mici.

Procurorii Parchetului General au preluat cercetările în acest caz de la poliţiştii vasluieni, care şi-au declinat competenţa, având în vedere calitatea de parlamentar a lui Toader Dima.

Organizaţia Judeţeană Vaslui a PNL a depus plângere penală la Poliţie, pe 9 mai, împotriva deputatului PSD Toader Dima, acuzându-l că ar fi oferit mită electorală unor minori puii vii de o zi, furaje şi mici. Mai mult decât atât, parlamentarul ar fi folosit tot minori în campania electorală, susţin liberalii vasluieni, care ar fi făcut campanie cu tricouri roşii inscripţionate cu sigla PSD şi cu menţiunea „votaţi Toader Dima Primar”.

La rândul său, deputatul Toader Dima susţine că acuzaţiile în ceea ce priveşte mita electorală sunt nejustificate.

deputat toader dima

„În primul rând, cei care au umblat cu acele tricouri roşii în piaţa din Berezeni nu sunt minori, ci tineri de 20-21 de ani. Unul dintre ei şi-a cumpărat pui de la un depozit din târg, în aceste sens având şi bon fiscal cu care se poate proba. La fel s-a întâmplat şi cu micii. După ce tinerii şi-au terminat programul de campanie electorală, au servit din banii lor câte un mic. Acum nu mai au voie nici să mănânce?”, a declarat deputatul Toader Dima (foto dreapta).

Acesta susţine că a folosit acele tricouri şi şepci inscripţionate întrucât nu ar fi înţeles foarte bine legea electorală. „Părerea mea este că legea nu-i foarte clară cu privire la materialele de propagandă electorală ce pot fi folosite. Aveam acele tricouri şi şepci cumpărate înainte de modificarea legii electorale. Acum ce aţi fi vrut să scriu pe spate? DNA? Vreţi să mergem în campanie în salopete? Americanii îşi fac campanie cu tot felul de materiale electorale, iar noi nu avem voie să purtăm nici tricouri roşii”, a mai adăugat deputatul Toader Dima.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite