Medicii parlamentari Tătaru şi Ciuhodaru riscă să nu mai poată profesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru este medic chirurg de profesie FOTO:adevarul
Nelu Tătaru este medic chirurg de profesie FOTO:adevarul

Veste proastă pentru medicii care au ajuns în Parlamentul României la alegerile din decembrie anul trecut. Colegiul Medicilor din România vrea să le interzică acestora să mai profeseze, punându-i în situaţia de a alege între meseria de medic şi scaunul de parlamentar.

Printre aceştia se regăsesc şi doi medici care au ajuns în Parlament, după ce au fost aleşi în colegii din judeţul Vaslui. 

Decizia a fost anunţată chiar de preşedintele Colegiului Medicilor (CM), Vasile Astărăstoae, care a făcut acest anunţ zilele trecute, la Adunarea Generală anuală a Colegiului Medicilor. El a declarat că le va retrage dispensa în baza căreia medicii care au prins un mandat de parlamentar să mai poată profesa în meseria de bază.

„Legea ne permite“

Doi dintre medicii care au ajuns în Parlamentul României sunt Tudor Ciuhodaru, uns deputat în urma redistribuirii pe Colegiul numărul 4, şi Nelu Tătaru, cel care a ieşit senator pe Colegiul numărul 3.  Acesta din urmă s-a arătat iritat de propunerea lui Astărăstoae, spunând că legea le permite să practice şi profesia de medic, dar să meargă şi în Parlament. „Domnul Astărăstoae judecă din punctul său de vedere. Dumnealui trebuie să ştie că legea ne permite. Timpul pe care îl acord Senatului nu se suprapune cu cel de la spital. Eu nu cred că un om care îşi face meseria cum trebuie îşi neglijează meseria. Eu am învăţat în Facultate că un profesionist, ca să nu îşi iasă din mână, trebuie să profeseze în continuare. Eu cred că, până la urmă, pacienţii ar trebui să decidă dacă ar trebui să mai profesăm sau nu“, ne-a declarat Nelu Tătaru.

„Eu lucrez de 20 de ani în sistem şi îl cunosc foarte bine. Domnul Astărăstoae consideră, probabil, că sunt prea mulţi medici în România şi uită pe doctorii care pleacă cu miile în străinătate din cauza unui sistem care nu aduce nimic buni acestei meserii“, a spus şi medicul Ciuhodaru. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite