Peste un milion de euro a costat RMN-ul de la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Potrivit preşedintelui de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, RMN-ul din cadrul clinicii Hiperdia inaugurat astăzi a necesitat o investiţie de peste un milion de euro, suma fiind suportată atât de către centru cât şi de către autorităţile judeţene.


Astăzi a fost inaugurat primul RMN din Bistriţa-Năsăud, aparatul scutind bistriţenii de un drum în Cluj-Napoca sau Târgu Mureş. Costurile investiţiei au fost suportate atât de către autorităţile judeţene cât şi de către clinica unde funcţionează.

Potrivit reprezentanţilor clinicii, costul unei investigaţii ajunge la 400 de lei, iar momentan, până când se va încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, suma va fi suportată de către clienţi. Contractul cu Casa de Asigurare de Sănătate urmează să fie semnat cel mai probabil la începutul lunii aprilie.

Imaginile vor fi citite în 24 de ore, cu ajutorul sistemului de telemedicină, însă directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Mircea Gelu Buta a precizat că în prezent se specializează 5 medici pentru a putea citi rezultatele. Acesta speră ca în viitor, la Bistriţa să funcţioneze un centru unde să se poată citi aceste imagini, astfel încât să ajungă să solicite ajutorul bistriţenilor medicii de la Cluj sau Mureş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite