Medici judecaţi pentru corupţie, înapoi în spital: se întorc cadrele medicale care le făceau pe paciente „scroafe“, „vaci“ şi „proaste“

0
0
Doina Andrei
Doina Andrei

Cei doi ginecologi din Vaslui judecaţi pentru corupţie, al căror limbaj i-a scandalizat până şi pe anchetatori, pot profesa din nou fără a avea vreo restricţie, până la pronunţarea unei sentinţe definitive. Dosarul se judecă, în prezent, în stadiul de fond, la Tribunalul Vaslui.

 Arestaţi preventiv în februarie 2015 şi ulterior plasaţi  în arest la domiciliu, doi dintre cei mai cunoscuţi ginecologi din Vaslui, medicii Doina Andrei şi Simona Botez, îşi pot exercita din nou dreptul la liberă practică atât în mediul privat, cât şi în spitalele publice.

Împotriva celor doi medici, judecaţi în prezent de Tribunalul Vaslui nu mai există nicio măsură preventivă, fiind revocat şi controlul judiciar. Iniţial, după trimiterea în judecată şi eliberarea din arestul la domiciliu, instanţa le-a permis celor două doctoriţe să profeseze, însă numai în unităţi medicale privat şi cu cu interdicţia de a efectua întreruperi de sarcină la cerere. 

Ulterior, odată cu revocarea măsurii controlului judiciar, judecătorii au ridicat şi aceste restricţii, astfel că medicii acuzaţi de peste 50 de infracţiuni de luare de mită, avorturi ilegale, infracţiuni de fals şi sustragere de înscrisuri, pot profesa atât în spitale private, cât şi în cele de stat.

Medicul Doina Andrei şi-a reluat activitatea la cabinetul particular, iar recent a înaintat o cerere conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui prin care solicită efectuarea de gărzi în cadrul Secţiei Ginecologie.

Interceptările realizate de anchetatori în acest caz au scos la iveală modul în care doctoriţele Simona Botez şi Doina Andrei îşi umileau pacientele fără bani. Acestea erau numite ”scroafe”, ”vaci” sau ”proaste”, în timp ce pruncii nenăscuţi erau numiţi ”draci”. De altfel, limbajul violent al celor doi medici a scandalizat atât opinia publică cât şi pe magistraţii instanţelor din Iaşi şi Vaslui care au decis cercetarea şi mai apoi judecarea lor în stare de arest peventiv. Cei doi ginecologi au fost interceptaţi şi în timp ce încercau să acopere urmele unor culpe medicale soldate cu moartea nou născuţilor.

„Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de probă administrate în cauză rezultă, dincolo de orice dubiu, faptul că inculpatele în cauză s-au îndepărtat de mult de Jurământul lui Hipocrate, uitând menirea şi nobleţea meseriei lor şi acţionează în marea majoritate a cazurilor în scop personal, doar cu intenţia de a realiza profituri materiale, indiferent de situaţia medicală şi financiară a pacienţilor pe care îi tratează şi pe care îi consideră simple obiecte, folosind la adresa pacienţilor apelative jignitoare”, au arătat procurorii în în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a medicilor.

Într-una din convorbirile telefonice interceptate de anchetatori, medicul Doina Andrei se plange unei asistente medicale că este căutată doar ”de proaste fără bani de autobuz”.  

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru luare de mită: doctoriţele Botez şi Andrei, în arest. Tănăsescu, sub control judiciar

Motivele eliberării doctoriţelor din Vaslui. Judecătorii spun că pacienţii sunt vinovaţi de corupţia din spitale şi dau şpagă pentru a fi trataţi preferenţial

FOTO Doctoriţele din Vaslui acuzate de avorturi ilegale şi internări fictive sunt cercetate în libertate. Judecătorii le-au interzis să mai profeseze ca medic

Interceptări uluitoare în cazul doctoriţelor şpăgare de la Vaslui: gravidele erau făcute „proaste“, „vaci“ sau „scroafe“. Bebeluşii - „draci“

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite