Mama piromană. O vasluiancă a aprins un braţ de haine în mijlocul camerei în care dormea bebeluşului de numai 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O mamă a dat foc casei in care se afla pruncul ei
O mamă a dat foc casei in care se afla pruncul ei

Incendiul s-a extins cu repeziciune şi a mistuit mobilerul din încăpere. Sugarul nu a suferit arsuri datorită vigilenţei fratelui mai mare, de 16 ani.

Luminiţa Bobârcă, de 39 de ani, din localitatea vasluiană Banca, a fost internată în secţia Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad după ce a încercat să dea foc casei în care locuia alături de bebeluşul ei de numai 6 luni. Incidentul s-a petrecut miercuri noaptea, în jurul orei 2.00. Din primele cercetări la faţa locului s-a stabilit că femeia a adunat mai multe haine în mijlocul camerei şi le-a aprins cu un chibrit. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au mistuit tot mobilierul.

Din fericire, în aceeaşi curte se afla şi casa în care locuia mama piromanei alături de ceilalţi doi copii ai acesteia, de 12, respectiv 16 ani. Băiatul mai mare a fost cel care a observat flăcările şi tot el a sunat la 112.

„A intervenit un echipaj de la Detaşamentul Bârlad cu o autospecială cu apoă şi spumă, ajutaţi fiind de pompierii voluntari in localitate. Au ars elemente de mobilier. S-a stabilit că incendiul a fost provocat intenţionat „ a declarat, pentru „Adevărul”, Petre Iftime, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Poliţiştii Postului Rural Banca au demarat cercetări şi tot ei au fost cei care au solicitat o ambulanţă care să o transporte pe mama-piromană la spital. „Colegii au discutat cu femeia şi ea le-a spus că nu ştie cum a izbucnit incendiul, ci ar fi văzut flăcările când s-a trezit din somn”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt la IPJ Vaslui.

Luminiţa Bobîrcă a fost internată la Psihiatrie, secţie în care a mai ajuns de două ori. În plus, are multiple prezentări la Urgenţe cu agitaţie psihomotorie. Bebeluşul a fost internat la un centru de plasament, iar ceilalţi doi copii ai săi au rămas alături de bunica lor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite