Locuitorii celui mai sărac judeţ din ţară nu se înghesuie la alimentele europene. Peste 1.000 de vasluieni nu şi-au ridicat încă ajutoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre persoanele sărace se găsesc foarte mulţi pensionari FOTO: Adevărul
Printre persoanele sărace se găsesc foarte mulţi pensionari FOTO: Adevărul

Paradoxal, în judeţul cu una dintre cele mai mari rate a şomajului şi cu cei  mai mulţi asistaţi sociali, oamenii nu se înghesuie să ia produsele alimentare oferite de Uniunea Europeană.

Situaţia neobişnuită se întâlneşte în municipiul reşedinţă de judeţ, acolo unde, nici până la această oră, peste 1.000 de oameni nu au trecut pe la depozitul unde se găsesc aceste ajutoare. 

Paradoxul este cu atât mai mare, cu cât conducerea Primăriei a anunţat din timp distribuirea alimentelor, oferindu-se chiar să pună la dispoziţie mijloace de transport pentru cei care nu au posibilitate să le ducă acasă. „Am afişat din timp listele cu beneficiari, în ordine alfabetică, tocmai pentru a evita problemele ivite în anii anteriori. Numai că, din cei 4.601 de beneficiari, s-a prezentat puţin sub 3.600. Noi vom trimite adrese celor care încă nu le-au ridicat, dar trebuie să ştie că am redus programul de distribuire la o zi, respectivv vinerea, între orele 08:00 şi 16:00“, a declarat viceprimarul Sorin Radu. 

Nu acelaşi lucru se poate spune despre locuitorii de la sate, unde alimentele s-au epuizat doar în câteva zile. 

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Judeţean Vaslui, lista de alimente pe care le-au primit cei mai săraci dintre vasluieni a cuprins următoarele produse: făină albă de grâu-17 kilograme de persoană, mălai-9 kilograme de persoană, zahăr-3 kilograme de persoană, paste făinoase-jumătate de kilogram de persoană, ulei-5 litri de persoană, miere de albine-un pet de persoană, suc de roşii-o cutie de persoană, zacuscă-o cutie de persoană şi conservă de porc-o cutie de persoană. 

Citeşte şi:

FOTO Bătaie pe pomana Europei: zeci de bârlădeni s-au călcat în picioare pentru a primi ajutoarele alimentare de la UE

Aproape 80.000 de vasluieni săraci vor primi alimente de la Uniunea Europeană

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite