Liceana din Bârlad care „s-a luat“ de oamenii influenţi din oraş: „V-aş da dracu'. Cât de tolerantă să fiu, să-mi ia patru ani să prind curaj să vă spun?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra-Georgiana Palmaciu FOTO Facebook
Andra-Georgiana Palmaciu FOTO Facebook

Andra-Georgiana Palmaciu (17 ani), elevă în an terminal la un liceu din Bârlad, a postat pe contul său de socializare un mesaj dur la adresa unui afacerist din oraş care deţine monopolul transportului în comun, dar şi al deputatului PSD Adrian Solomon: „Nu sunt singura bârlădeancă scârbită“.

Andra-Georgiana Palmaciu (17 ani), elevă în clasa a XII-a la Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Bârlad, a decis să schimbe ceva în oraş luând atitudine publică. A postat pe contul său de socializare o scrisoare deschisă adresată lui Vasile Puşcaşu, patronul Unistil - firma care asigură transportul în comun, dar şi deputatului PSD Adrian Solomon. Contactată telefonic de reporterul "Adevărul", adolescenta a explicat că a răbufinit după ce timp patru ani a răbdat lucruri care îi par inaceptabile. "Vreau să schimb sistemul, vreau să fac ceva dacă mi se permite", a spus adolescenta.

Prezentăm integral scrisoarea deschisă:

Pentru domnul ‪#‎Vasile‬ ‪#‎Puscasu‬.

Dragă domnule, scriu toate acestea, nu în speranţa că vă veţi deranja să citiţi, ci pentru a mi se confirma că nu sunt singura bârlădeancă scârbită de firma dumitale de transport.
Dragă domnule, sunt o elevă a liceului Teoretic Mihai Eminescu, sunt una din miile de persoane ce îţi îndeasă bani în buzunare, sunt una din miile de persoane nemulţumite, sunt una care v-ar da dracu, scurt şi la obiect. Însă nu pentru asta scriu, pentru că dacă aş folosi limbajul pe care îl meritaţi, ar însemna să mă cobor la nivelul celor mai mulţi angajaţi ai dumneavoastră. Da, domnule Vasile, cei mai mulţi dintre angajaţii dumneavoastră (nu toţi într-adevăr) au un vocabular şi un comportament inacceptabile.

Îmi cer scuze, nu faţă de dumneavoastră, ci faţă de mine, cât de tolerantă să fiu încât să-mi ia 4 ani să prind curaj să vă pot spune câteva nereguli?

- Dragă domnule, cum poţi dumneata să îţi iei micul dejun, ştiind că într-un autobuz al "marii tale afaceri" se afla peste 100 de persoane îndesate în focare de infecţie?

- Da, focare de infecţie. Ştiaţi domnule, că noi, liceenii suntem îndesati pe ultima bancheta a autobuzelor, acolo unde angajaţii dumitale lasă cârpe putrezite, mopuri slinoase şi găleţi urât mirositoare?

- Ştiaţi dragă domnule, că nu o dată, v-am surprins angajaţii (taxatorul/controlorii) mirosind a alcool şi totuşi îi mai vad şi astăzi în aceeaşi stare?

- Ştiaţi dragă domnule, că în fiecare dimineaţă există un controlor ce ne aşează strategic, pentru a se asigura că încăpem, în timp ce taxatorul ne taie bilet?

- Ştiaţi dragă domnule, că scumpii şoferi apelează la tot felul de "manevre", frânând brusc, în asa fel încât să ne facă să înaintăm?

Acestea sunt doar o parte dintre nemulţumirile celor ce îţi hrănesc familia.

Acum vreau să trec strict la problema noastră, a liceenilor, cei care conform legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale reglementează facilităţi elevilor, precum aceştia au dreptul la reducere de 50% la abonamente, lege care nu se aplică, iar cu toate acestea suntem obligaţi să plătim biletul întreg, iar dacă printre cei 100 de elevi exista unul care refuză a plăti, angajaţii dumneavoastră acţionează în moduri violente, deşi, sincer ar avea tot dreptul atâta timp cât stăm în condiţii inumane.

Dragă domnule ‪#‎Solomon‬, ţin să mă adresez şi dumneavoastră. Curând, aţi declarat într-o discuţie cu elevii că vi se pare normal să fim 100 de persoane într-un autobuz, susţinând că nu ni se poate întâmpla nimic deoarece şoferii nu conduc cu mai mult de 20 km/h. Ţin să vă anunţ şi să vă destram aberaţiile nejustificate, atâta timp cât, mai nou strada de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu a fost asfaltată iar şoferii probează "puterea" fiarelor de la Unistil. Şi apropo, nu mai căutaţi tineri majori uşor de manipulat pentru a vă vota, aţi putea totuşi să schimbaţi ceva cât mai aveţi timp căci destui sunt cei care vă trimit unde l-am trimis şi eu pe domnul Vasile.

Ştiu, ştiu că pentru generaţia mea este târziu, pentru că am fost prosti şi toleranţi, dar nu vă aşteptaţi ca generaţiile ce vin să fie la fel de îngăduitoare, noi îi vom susţine, dreptatea e de partea noastră, chiar dacă sistemul mizer vă încurajează, noi ne-am plictisit să ne oferim toată alocaţia pe transportul dumneavoastră mizer.

Cu drag, Andra, o persoană din rândul celor care nu mai tolerează, vă urez un drum călduros, în condiţiile firmei dumneavoastră, până la dracu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite