Liceana care a pus la zid oamenii influenţi din Bârlad „atacă“ din nou: „Să fie oare răzbunare în urma scrisorii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Palmaciu
Andra Palmaciu

Andra-Georgiana Palmaciu (17 ani), eleva Liceului teoretic "Mihai Eminescu" Bârlad care a folosit cuvinte extrem de dure într-o scrisoare deschisă adresată unor influenţi oameni din oraş, a revenit cu un nou mesaj public prin care îşi exprimă nemulţumirea.

Adolescenta care i-a trimis "la dracu" pe doi dintre cei mai influenţi oameni ai Bârladului a postat o nouă scrisoare deschisă pe internet. La câteva zile după ce a postat mesajul dur la adresa lui Vasile Puşcaşu, patronul Unistil - firma care asigură transportul în comun din Bârlad şi a deputatului PSD Adrian Solomon, adolescenta şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de proasta calitate a serviciilor prestate de societatea sus-amintită.

În primul mesaj postat de Andra-Georgiana Palmaciu, elevă în clasa a XII-a, a descris în detaliu umilinţele la care a fost supusă în cei patru ani de liceu folosind mijloacele de transport în comun din Bârlad. Revoltată că nu se schimbă nimic, că plăteşte bilet integral fără a avea reducere pentru elevi, cum se întâmplă în alte oraşe, că angajaţii le vorbesc urât elevilor, că autobuzele sunt vechi şi murdare, a postat un nou mesaj însoţit de un filmuleţ pentru a demonstra că spusele ei sunt reale.

Mesajul integral:

Unistil-ul e plin de surprize.
Aşa cum străzile de la Eminescu sunt în lucru, elevii şi nu numai, aşteaptă peste 40 de minute un autobuz deoarece nimeni nu s-a sinchisit să pună un afiş care să ne înştiinţeze că suntem nevoiţi să coborâm până la depozit. Reacţiile angajaţilor sunt, aşa cum mă aşteptam, halucinante...practic nu tine de dumnealor să ne înştiinţeze. (După spusele doamnei, cursa anterioară şi-a urmat drumul corect, însă nu ştiu exact care cursa având în vedere că în staţie se aflau două doamne care aşteptau de peste o ora.) Evident, biletul îl plătim întreg, deşi nu ajungem la destinaţie. Să fie oare o răzbunare în urma scrisorii?
Mulţumim Unistil pentru pneumonia pe care ne-o oferiţi de sărbători.

Bâlbâielile aleşilor locali

Unistil a obţinut concesiunea serviciilor de transport în comun în 2010, eliminând de pe piaţă toate firmele concurente. La acel moment, transportatorii din oraş au făcut proteste stradale. Pe 18 decembrie expiră contractul câştigat de Vasile Puşcaşu, un apropiat al ex-primarului Cosntantin Constantinescu. Autorităţile lcoale nu sunt pregătite să organizeze o nouă licitaţie înainte de expirarea actualului contract şi cel mai probabil Unistil va beneficia de o prelungire a contractului pentru o perioadă de 60 de zile, termenul prevăzut de lege.

Marin Bunea - primarul interimar şi Dorin Apostu -vicepriarul interimar, nu au ştiut să spună clar când va avea loc noua licitaţie pentru concesionarea transportului în comun, dar nici nu au ştiut cum să răspundă la întrebarea "De ce nu este reziliat contractul actual pentru nerespectarea condiţiilor". În cadrul unei conferinţe de presă de luni, 14 decembrie, edilii au dat asigurări că vor impune condiţii stricte în contractul următor şi că vor avea grijă să prevadă reduceri de 50% şi pentru elevi, nu doar pentru pensionari şi alte categorii defavorizate cum se întâmplă la ora actuală.

Unistil plăteşte Primăriei Bârlad la ora actuală 18.000 lei lună drept redevenţă de transport plus "câteva subvenţii". În caietul de sarcini la care încă se lucrează se impune transportatorului un parc auto format din 9 autobuze şi 11 microbuze (exact câte sunt prevăzute şi acum).

Citeşte şi:

Liceana din Bârlad care „s-a luat“ de oamenii influenţi din oraş: „V-aş da dracu'. Cât de tolerantă să fiu, să-mi ia patru ani să prind curaj să vă spun?“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite