La doar 13 ani, multiplă campioană naţională la aruncarea ciocanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federica Roznov ocupă prima treaptă a podiumului FOTO:adevarul
Federica Roznov ocupă prima treaptă a podiumului FOTO:adevarul

La Vaslui, nu doar fotbalul face cinste acestui judeţ, ducându-i numele şi peste hotare, ci şi un alt sport, mai puţin cunoscut, cum ar fi aruncarea ciocanului.

Una din sportivele din Vaslui care s-a remarcat la o competiţie de nivel naţional se numeşte Federica Roznov.  La numai 13 ani, Federica, a câştigat recent titlul de campioană naţională la aruncarea cu ciocanul la întrecerile Campionatului Naţional de Aruncări Lungi Juniori III, trecându-şi în palmares cel de-al patrulea astfel de trofeu. „Este o încununare a muncii şi a antrenamentelor depuse. A fost o competiţie grea, mai ales prin faptul că am concurat cu sportive din alte judeţe cu un an mai mare, dar şi pentru că este prima dată când s-au folosit greutăţi de trei kilograme şi nu de două, ca până acum“, spune Federica.

A urmat exemplul fratelui său

Rezultate remarcabile nu au încetat să apară, chiar dacă  tânăra a început să cocheteze cu acest sport doar cu trei ani în urmă, la Clubul Sportiv Viitorul (CSS) Vaslui, antrenată de profesorul Laurenţiu Maxim. Totul a plecat de la o idee lansată de fratele ei, şi el fiind unul din copiii care au practicat acest sport. „Nu pot să spun că a fost neapărat o opţiune a mea, dar fratele meu mai mare a făcut acest sport, la şcoală s-a făcut o selecţie şi mi s-a propus să mă antrenez mai mult în această direcţie. Am acceptat, după câteva luni am participat la prima competiţie, am obţinut primul titlu şi asta mi-a dat curaj“, mai spune Federica Roznov.

Îşi doreşte un titlu internaţional

Federica îşi doreşte acum nu numai să poată câştiga toate întrecerile naţionale la care participă, dar, peste câţiva ani, când va putea concura şi la competiţiile internaţionale, să le câştige şi pe acestea. Până atunci se pregăteşte pentru capionatul Naţional de Junori din iunie, fşrş sş lase la o parte şcoala. „Viitorul meu va fi legat de sport. Voi da admitere la Liceul cu Program Sportiv, iar facultatea o voi face tot în acest domeniu“, a încheiat sportiva. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite