La 6 zile de la moarte, ancheta în cazul băiatului de 13 ani din Bârlad stagnează. Părinţii lui Adi:„Italianul l-a omorât!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian a fost condus pe ultimul drum
Adrian a fost condus pe ultimul drum

Omorât sau ucidere din culpă? Aceasta este întrebarea la care se chinuie procurorii vasluieni să găsească un răspuns în cazul lui Adrian Bighiu, băiatul de 13 ani care a murit după ce s-a înecat la o piscină din municipiul Bârlad.

La aproape o săptămână după ce Adrian Bighiu, băiatul de 13 ani care s-a înecat la piscina Paradis din Bârlad, toată lumea caută să afle adevărul despre moartea sa. Anchetatorii se confruntă cu o situaţie complicată, deoarece nu există martori care să spună dacă băiatul a fost sau nu lovit ori împins intenţionat în piscină, deşi , iniţial, apăruse varianta că un alt băiat ar fi sărit peste capul său în timp ce înota.

Cazul a fost preluat de poliţiştii de la criminalistică, însă rezultatele necropsiei i-au determinat pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui să preia ancheta. Concret, în urma necropsiei s-a stabilit că băiatul a suferit un traumatism cranio-cerbral, ceea ce îi determină pe anchetatori să ia în calcul şi ipoteza ca Adi să fi fost lovit.

Copil de 13 din Bârlad, înecat la piscină

Zeci de martori audiaţi

Până în prezent, au fost audiaţi peste 30 de martori, mare parte dintre ei fiind colegi de-ai lui Adrian. Din păcate, ancheta va dura mai mult decât s-ar fi aşteptat toată lumea, deoarece numărul persoanelor care vor trebui să dea declaraţii este încă pe atâta. Printre bârlădeni există suspiciunea că printre că sunt persoane care au văzut exact ceea ce s-a întâmplat, însă refuză să vorbească de frică. Într-adevăr, la necropsie a fost găsită o lovitură la cap, dar nu am stabilit în ce împrejurări s-a lovit sau a fost lovit copilul. Mai avem de audiat foarte mulţi martori. Sunt două piste pe care mergem în momentul acesta. Una ar fi aceea ca cineva să-l fi împins de pe mal, iar băiatul să se fi lovit la cap în cădere, sau mai există ipoteza ca cineva să fi sărit peste el în tmp ce înota, ceea ce ar însemna ucidere din culpă şi nu ar mai fi de competenţa noastră", ne-a declarat Alice Ruja, procurorul de caz.

„Italianul l-a omorât"

Neoficial, toate lumea susţine că Adrian ar fi fost bătut crunt de patronul piscinei, Ion Ciobanu, cunoscut printer bârlădeni ca şi „Italianul". Copiii le-au povestit părinţilor că Adrian ar fi ieşit din piscină pentru a merge să îşi cumpere un corn, iar când a revenit, patronul i-ar fi cerut, din nou, 10 lei, taxa de intrare. Cum băiatul a refuzat, „Italianul" l-ar fi luat la bătaie, lovindu-l peste cap şi peste urechi, după care l-ar fi aruncat în bazin. Oficial, însă, toată lumea susţine că nu a văzut nimic, iar părinţii copilului cred că nimeni nu vorbeşte de frică. „Băiatul meu era în slipi, deci era clar că fusese în piscină. Dar acest <<Italianul>> s-a enervat atât de tare că Adi a refuzat să plătească şi l-a luat la bătaie. Toţi au văzut că aşa s-a întâmplat. Mai mult, tot el, patronul, cică e şi salvamar, dar el stă toată ziua la bar. Şi atunci era mort de beat. Oricum, cuvintele sunt de prisos, deoarece Dumnezeu nu mi-l mai aduce înapoi. Eu sper ca anchetatorii să îşi facă treaba corect. Atât pot să vă spun", ne-a declarat plângând Vasile Bighiu, tatăl lui Adrian.

Visa să ajungă ca Hagi

Adrian Bighiu a decedat vinerea trecută, după ce în dimienaţa acelei zile participase la acţiunile dedicate sfârşitului de an şcolar. După-amiază, împreună cu ai săi colegi, Adrian s-a hotărât să meargă să se distreze la piscină, fără a şti ce urma să se întâmple. Imediat după incident, colegii au sunat la numărul de urgenţă 112, iar medicii de la ambulanţă ajunşi la faţa locului au reuşit să îl menţină în viaţă prin metodele de resuscitare şi să îl transporte la Spitalul Municipal de Urgenţă din Bârlad. Aici, după o oră, inima băiatului a încetat să mai bată, medicii fiind nevoiţi să constate decesul.

Deşi nu excela la învăţătură, Adrian se remarca prina talentul său la fotbal. Era cel mai bun fotbalist al şcolii numărul 9 din Bârlad şi visa să ajungă un mare jucător. „Era un copil foarte talentat. Ar fi jucat fotbal şi la două noaptea dacă îl chemai. Poate că era unul dintre cei mai buni atacanţi cu care am lucrat, era un golgheter înăscut. Tot timpul îmi spunea că se visa un Gheorghe Hagi", ne-a mărturisit Viorel Oasenegre, antrenorul său de fotbal.

Adrian a fost înmormântat acum două zile, iar la funeralii au participat toţi colegii săi din şcoală, profesori, colegii de la echipă şi, binenţeles, părinţii şi rudele.

Tragediile la scăldat se ţin lanţ la Vaslui! În trei zile, trei copii s-au înecat

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite