Jandarm vasluian, condamnat definitiv pentru trafic cu cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocaină pentru cluburile din Mamaia Sursa DIICOT

T.A.I., fost subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi complicitate la introducerea în ţară de droguri de mare risc. El a fost arestat în urmă cu un an, alături de un alt traficant, fiind prins în flagrant în timp ce ridica de la poştă un colet cu o jumătate de kilogram de cocaină, trimis din Costa Rica.

 În luna iunie, T.A.I.,  angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi complicitate la introducerea în ţară de droguri de mare risc. Tânărul a atacat sentinţa, ca de altfel şi procurorii DIICOT, care au solicitat o pedeapsă mai mare. Zilele trecute, Curtea de Apel Iaşi a respins însă ambele recursuri, condamnarea rămânând astfel definitivă.

Jandarmul a primit o pedeapsă mai mare decât Andrei Pascaru, căruia i-a fost complice şi care comandase drogurile din America de Sud. Acesta şi-a recunoscut faptele şi a fost judecat prin procedura simplificată, drept pentru care a primit numai trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare. În schimb, T.A.I.nu a recunoscut niciun moment acuzaţiile, susţinând că a fost folosit de Pascaru doar pentru a-l transporta de la Vaslui la Iaşi.Procurorii DIICOT i-au arestat pe amândoi pe 4 octombrie 2013, în momentul în care se pregăteau să plece cu un colet în care se afla aproape o jumătate de kilogram de cocaină, de la un oficiu poştal din centrul municipiului Iaşi.

Cunoscut ca o persoană instruită, provenind dintr-o familie bună (tatăl său fiind tot jandarm), implicarea lui T.A.I.în acest caz era considerată drept un accident nefericit. Procurorii au fost însă de o cu totul altă părere, acuzându-l că, pe tot parcursul urmăririi penale, a „dovedit o atitudine de dispreţ”. În plus, T.A.I., masterand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, a apelat la seducerea unei colege pentru a primi coletul cu droguri pe numele acesteia. „A iniţiat o relaţie cu martora, iar cu ocazia întâlnirilor avute, i-a cerut adresa. Întrucât i s-a părut suspectă solicitarea, martora i-a spus deliberat alt apartament”, au menţionat procurorii în rechizitoriu.

Prieten cu traficantul de droguri

În luna august 2013, vasluianul Andrei Pascaru, cu o oarecare notorietate în mediul traficanţilor internaţionali de droguri, i-a trimis 1.500 de euro unui furnizor din Costa Rica pentru a-i expedia drogurile în România. Întrucât se ştia înregistrat în baza de date a Interpolului, a apelat la jandarm pentru a primi pachetul. T.A.I.a trecut ca destinatar numele iubitei, Magda F. El a fost interceptat de procurori în timp ce discuta cu tânăra şi încerca să o convingă să nu meargă să ridice coletul, în momentul în care aceasta a primit avizul de la oficiul poştal. De teamă că prietena sa nu-l va asculta, T.A.I.a fugit din post şi a venit cu maşina de la Vaslui la Iaşi pentru a ridica drogurile, împreună cu Pascaru, fără să bănuiască faptul că procurorii îi monitorizau, iar cocaina din colet fusese deja înlocuită cu făină.

Cei doi au fost prinşi imediat ce au ridicat coletul de la poştă şi au ajuns cu el la maşină. Potrivit procurorilor, interceptările video arată că, în momentul în care a desfăcut coletul, jandarmul era extrem de preocupat de conţinut, contrar afirmaţiilor sale că ar fi fost un simplu şofer pentru Pascaru.

A încercat să influenţeze martorii

Din arest, T.A.I., a încercat să influenţeze martorii pentru a-şi schimba declaraţiile.„A încercat, prin intermediul unor persoane din anturajul său, să determine schimbarea depoziţiei de martor a Magdei F”, au arătat procurorii, care au indicat că printre persoanele care ar fi încercat să-l ajute pe T.A.I.s-a numărat şi tatăl său, care, alături de prietenii jandarmului, a transmis mai multe bilete de ameninţare către ieşeancă.

Jandarmul îşi sfătuia rudele să şteargă discuţiile de pe messenger, să securizeze conturile de facebook şi să caute posibili martori favorabili. Autorităţile au efectuat şi o percheziţie în celula lui T.A.I., descoperind mai multe bileţele de acest gen. Tot în timpul perioadei de arest preventiv, înainte de finalizarea urmăririi penale, T.A.I.şi rudele sale au încercat să îl determine pe Pascaru să ia întreaga vină asupra sa.

Mai puteţi citi şi: 

INTERCEPTĂRI Jandarmul „Don Juan“ din Moldova: a sedus o tânără pentru a face rost de cocaină

Jandarmul traficant de droguri nu scapă de înschisoare

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite