ISJ Vaslui: „Fără excursii mai mari de două zile în < Săptămâna altfel >>“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Plăcintă, inspectorul şcolar genereal al ISJ Vaslui FOTO:adevarul
Gabriela Plăcintă, inspectorul şcolar genereal al ISJ Vaslui FOTO:adevarul

Asaltată de cereri din partea şcolilor pentru aprobarea de excursii de o săptămână, în perioada 1-5 aprilie, atunci când se derulează „Săptămâna altfel“, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui a „tăiat în carne vie“ şi a interzis excursiile mai lungi de două zile.

Redenumit „Să ştii mai multe, să fii mai bun“, fostul program intitulat „Săptămâna altfel“ nu le mai oferă elevilor şi cadrelor didactice din Vaslui posibilitatea de a vizita sau de a desfăşura diverse activităţi educative în excursii mai mari de două zile. 

Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui care consideră că dascălii ar trebui să pună accent mai mult pe norma didactică şi cea de diriginte, fără să plece în excursii.

„Am aprobat doar excursiile de o zi şi, în mod excepţional, pe cele de două zile. Nu se justificăş prezenţa copiilor în excursii mai lungi de două zile. Le-am cerut cadrelor didactice să ţină cont de norma didactică şi cea de diriginte în aceastşă perioadă şi să pună accent pe alte activităţi extraşcolare, fără a se refugia în tot felul de excursii“, a declarat Gabriela Plăcintă, şefa ISJ Vaslui. 

În cadrul programului „Săptămâna altfel“, copiii sunt angrenaţi în diferite activităţi, principalul obiectiv fiind implicarea lor dar şi a cadrelor didactice în activităţi de educaţie non-formală, care să scoată în relief talntele şi competenţele elevilor în diferite domenii, cum ar fi cele culturale, sportive sau de cultură generală. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite