Interlopul Gabi Gentimir, din Vaslui, arestat la Iaşi alături de un membru al clanului Corduneanu

0
0

Gabi Ciprian Gentimir, zis Şchiopu, a fost reţinut joi seara, alături de unul din fraţii Corduneanu, în urma unui scandal făcut la Iaşi, unde doua persoane au fost atacate în propria locuinţă de interlopi, în urma unei şicanări în trafic.

Astăzi, cei doi interlopi urmează a fi prezentaţi judecătorilor ieşeni cu propunere de arestare preventivă. Scandalul care a dus la reţinerea lui Gabi Ciprian Gentimir şi Bogdan Tofan, fost Corduneanu a avut loc  marţi seara, în jurul orei 20, în zona cartierului Galata.

Un tânăr din Iaşi conducea un autoturism Fiat Ducato prin cartierul Galata, iar la un moment dat s-a intersectat cu un alt autoturism, un Ford Focus, în care se aflau patru tineri. 

Primul nu ştia cine se afla în celălalt autoturism care nu îi oferise prioritate şi s-a luat la ceartă cu şoferul. Imediat, din Ford a coborât Bogdan Tofan (Corduneanu) (foto), care a început să îl lovească  pe şoferul din Fiat Ducato.

Acesta din urmă a demarat în trombă, însă Ford-ul în care se aflau interlopii a început să-l urmărească. Speriat, tânărul din Iaşi a gonit spre casă. A virat pe strada Arhitect Berindei, iar aici a intrat în casă. Bogdan Corduneanu şi Gabi Ciprian Gentimir l-au urmărit, au intrat în curtea casei, unde au fost întâmpinaţi de fratele şoferului şi încă un tânăr.

Fratele şoferului a încasat un pumn apoi a fost lovit în cap cu o bâtă. Apoi interlopii au năpustit peste şoferul care a îndrăznit să le ceară socoteală.  

Victimele au sunat la 112, dar, până a sosit poliţia, interlopii au dispărut. Joi seara, poliţiştii au dat de urma celor doi bătăuşi, iar Gentimir şi Corduneanu s-au prezentat singuri la poliţie cu avocaţii. Amândoi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

“Poliţiştii au reţinut doi bărbaţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de violare şi lovire sau alte violenţe. Astfel, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor, au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a doi bărbaţi, de 32, respectiv 37 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe. ”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Anchetatorii au informaţii potrivit cărora că în autoturismul Ford în care se aflau Gentimir şi Corduneanu se mai afla încă unul dintre fraţii Corduneanu, respectiv Marian Simion Corduneanu.

Cine este Şchiopu

Gabi Ciprian Gentimir este fratele interlopului Alis Gentimir şi cumnat cu fraţii Mihai şi Vasile Dăriescu, alţi interlopi locali, condamnaţi pentru proxenetism. În iulie 2008, a fost condamnat la opt ani de închisoare de Judecătoria Vaslui, ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi,  scăzându-i pedeapsa de la opt ani la şapte. 

Şchiopu a fost arestat la începutul lunii august 2008, la o săpămână după ce o tânără de 21 de ani,  din municipiul Vaslui, a ajuns la spital bătută şi arsă cu ţigara. Fata a fost luată cu ambulanţa de pe strada Călugăreni, unde fusese găsită în stare de şoc. Victima le-a declarat poliţiştilor că a fost bătută de Şchiopu' care a sechestrat-o într-un taxi şi a încercat să o violeze.

Pentru că s-a opus, acesta a lovit-o şi ars-o cu ţigara pe coapse. După o săptămână de la incident, Gabi Gentimir a fost prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. El fusese reţinut pentru 24 de ore, însă în ziua în care s-a judecat arestarea preventivă, avocatul acestuia s-a folosit de toate mijloacelele posibile pentru a amâna judecarea propunerii de arestare, astfel că lui Şchiopu' i-a expirat mandatul de reţinere înaintea pronunţării. Anticipând că va fi arestat, Gentimir a încercat să fugă din ţară, fiind prins de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să iasă din România, cu trenul, prin Vama Episcopia Bihorului.

S-a împăcat cu victima, dar nu a scăpat de puşcărie Pe 23 septembrie 2008, Gentimir a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru lipsire de libertate şi tentativă de viol. Pe parcursul procesului, Şchiopu şi avocaţii săi au apelat la toate tertipurile posibile pentru a ieşi din închisoare, însă fără succes.

A plătit 200 de milioane de lei cauţiune, pentru a fi pus în libertate, însă judecătorii i-au respins cererea. În timpul procesului, victima a plecat în Portugalia, declarând anchetatorilor că se simte ameninţată în Vaslui. După jumătate de an a revenit în ţară, s-a prezentat în faţa instanţei chiar la ultimul termen de judecată şi a anunţat că îşi retrage plângerea formulată împotriva lui Gentimir pentru tentativă de viol şi renunţă la orice pretenţii financiare.

Tânăra a susţinut în faţa instanţei că toate declaraţiile date până în acel moment, la Poliţie şi Parchet, nu au fost adevărate, că ar fi fost scrise în stare de şoc şi sub efectul medicamentelor. Pentru schimbarea declaraţiilor, aceasta s-a ales cu dosar penal pentru denunţ calomnios. Ulterior a intrat în posesia unei maşini de teren care îi aparţinuse soţiei lui Gentimir. Ba mai mult, ea a fost angajată la farmacia pe care cea în cauză o deţinea în zona gării din municipiul Vaslui.

În timpul detenţiei, Gentimir a divorţat de trei ori de soţie în timpul detenţiei În timpul detenţiei, Şchiopu a divorţat şi s-a recăsătorit de trei ori, de soţia sa pentru a beneficia de mai multe vizite intime.  După fiecare nuntă, cei doi aveau dreptul să petreacă de 48 de ore împreună. Gentimir a fost eliberat condiţionat din închisoare în decembrie 2013
 
 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite