În cel mai sărac judeţ din ţară, angajaţii de la stat vor primi prime de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la CJ vor primi prime de Paşte FOTO:arhiva adevarul
Angajaţii de la CJ vor primi prime de Paşte FOTO:arhiva adevarul

Cea mai mare parte a angajaţilor de la stat care lucrează în instituţiile vasluiene vor primi prime de Paşte, graţie sindicatelor care au decis să acorde aceste sume de bani din cotizaţiile lunare.

„Salvarea“ bugetarilor, aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace, vine de la sindicate, când vine vorba de nişte bani în plus sau de tichete valorice oferite, drept, primă de Sărbătorile Pascale.

Spre exemplu, cei aproximativ 100 de salariaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui vor primi de Paşte câte 50 de lei. „Ştim că suma este mică, dar am zis să respectăm tradiţia“, a precizat Georgică Ocheană, liderul Sindicatului Consiliului Judeţean Vaslui.

În ceea ce priveşte cadrele didactic, cele mai norocoase sunt cele afiliate sindicatului „Didactica“, care vor primi tichete cadou tot în valoare de 50 de lei. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre dascălii din zona Bârladului, care nu vor primi nimic. „Noi acordăm prime o dată pe an, de Crăciun. Am decis că e mai bine atunci, pentru a ne face şi noi un bilanţ mai exact la sfârşit de an“, a declarat Mircea Marinescu, liderul Sinidcatului din învăţământ „Tutova“. 

Angajaţii de la primării nu primesc nimic

Anul acesta, nicio primărie de oraş din cele patru existente în judeţul Vaslui nu va oferi primă de Paşte. „Bine că ne primim salariile“, s-a limitat a spune Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al primăriei Bârlad. Tot din tabăra celor care ar trebui să se mulţumească doar cu salariile sunt şi angajaţii Prefecturii Vaslui, dar şi cei aproximativ 2.000 de salariaţi din domeniul sanitar.

Până acum, niciuna din instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean sau ale primăriilor nu au stabilit dacă vor acorda prima de Paşte sau valoarea acesteia. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite