Iată dovada că Daniel Corogeanu revine la preoţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Petru Corogeanu a primit cea mai mare pedeapsa in cazul exorcizarii Irinei Cornici
Daniel Petru Corogeanu a primit cea mai mare pedeapsa in cazul exorcizarii Irinei Cornici

Construirea unui schit de către fostul preot, Daniel Corogeanu, la marginea satului vasluian, Portari, aşa cum a arătat ziarul „Click" la începutul acestei luni, nu mai este un mit, ci o realitate.

Dovadă stau mărturiile oamenilor din satul de baştină a lui Corogeanu, care ne-au spus că au văzut aciuindu-se la acea aşa zisă casă de vacanţă aflată la marginea unei păduri mai mulţi călugări şi măicuţe. Una din cele mai clare dovezi este delaraţia poliţistului din comună, Cristian Neacşu, care ne-a confirmat clar că fostul monah locuieşte acolo cu intenţia de a-şi face un schit.

Exorcistul de la Tanacu se întoarce! Este anchetat de Arhiepiscopia Huşilor pentru că ar vrea să-şi amenajeze un „schit"

„La aproximativ o lună după ce a fost eliberat din închisoare, domnul Corogeanu a venit însoţit de proprietarul acelei case pentru a intra în posesia anexei nr. 12. Este vorba de acel act potrivit căruia proprietarul unui imobil îşi dă acordul ca o altă persoană să îl ia în spaţiul respectiv. Tot ce vă pot spune e că ştiu că în acea casă sau schit, cum îi spun localnicii, locuieşte Daniel Corogeanu", ne-a declarat Cristian Neacşu.

 Este însoţit de călugări şi măicuţe

Oamenii din sat ne-au mai spus că la acea casă Daniel Corogeanu nu este singur. Ei ştiu că în timpul cât acesta a fost după gratii, imobilul respectiv a fost întreţinut de un călugăr. După ieşirea din închisoare, s-au mai alăturat încă un călugăr şi două măicuţe. „Nu vă pot confirma, pentru că nu ştiu sigur dacă e adevărat, că acolo locuieşte Daniel Corogeanu. Ce este, într-adevăr, curios şi bate la ochi este faptul că acolo mai stau doi călugări împreună cu două măicuţe", ne-a spus şi primarul comunei Zăpodeni, Constantin Gavril.

Tatăl măicuţei exorcizate de Corogeanu: „Să dea Dumnezeu să aibă aceeaşi soartă ca şi fata mea“

Corogeanu a fost fotbalist

Cei care îl cunosc îndeaproape pe Daniel Corogeanu ştiu că în perioada copilăriei şi o parte din adolescenţă, acesta îşi petrecea timpul liber pe terenul de fotbal. A avut chiar o tentativă de a face fotbal de performanţă, la juniorii echipei mari din Vaslui, însă nu pentru mult timp. Chiar şi în puşcărie, acesta juca fotbal împreună cu ceilalţi deţinuţi pe terenul din curtea Penitenciarului. „Pe timpul detenţiei, Petru Daniel Corogeanu participa la diferite activităţi, atât culturale, cât şi sportive. Participa la diferite întreceri la fotbal şi juca chiar şi tennis", a spus Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Vaslui. Veleităţile fotbalistice ale exorcistului de la Tanacu sunt confirmate şi de primarul din Zăpodeni. „Când venea pe la noi, jucam tot timpul fotbal. Să ştiţi că era un foarte bun fotbalist, un stângaci de invidiat", ne-a mai mărturisit Constantin Gavril.

Petru Daniel Corogeanu şi cele patru maici au primit condamnare definitivă în dosarul Tanacu la sfârşitul lunii ianuarie 2008, pentru infracţiunea de lipsire de libertate, urmată de moartea victimei.  Corogeanu a primit 7 ani de închisoare, maica stareţă 6, iar celelalte 3 maici au fost condamnate la câte 5 ani după gratii. Toţi cinci au ieşit mai devreme de după gratii, pentru bună purtare, însă nu vor mai putea purta hainbe monahale, deoarece ei fost caterisiţie de Episcopia Huşilor imediat după ce instanţa de judecată a dat sentinţa finală.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite