Gripa sezonieră face ravagii la începutul primăverii. Care este tratamentul antigripal, recomandat de un medic specialist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa sezonieră din acest an este extrem de violentă şi medicii recomandă evitarea automedicaţiei
Gripa sezonieră din acest an este extrem de violentă şi medicii recomandă evitarea automedicaţiei

La Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad au fost confirmate în ultima perioadă mai multe cazuri de gripă ca diagnostic principal

Până la ora actuală, în sezonul 2014-2015 au fost diagnostigaţi la spitalul bârlădean un număr de 14 pacienţi cu gripă sezonieră, forme grave, ultimele două cazuri fiind confirmate săptămâna trecută. Este o situaţie destul de gravă având în vedere că în sezonul tercut, 2013-2014, nu au fost bolnavi cu diagnostic principal gripă.

Chiar la ora actuală, la secţia Boli Infecţioase Bârlad sunt internaţi 10 pacienţi cu afecţiuni compatibile cu gripa, analizele care vor confirma sau infirma diagnosticul fiind în lucru.

Medicii specialişti în boli infecţioase recomandă următorul tratament pentru formele grave de gripă:
- Tamiflu 2 tb/zi timp de 5 zile
- Antibioticoterapie
- Simptomatice expectorante, antitermice, antialgice, calmante ale tusei, bronhodilatatoare, antiinflamatoare şi vitamine.

“Menţionăm că tratamentul cu antivirale (Tamiflu) este administrat numai pacienţilor cu forme grave de gripă, cu determinare pulmonară şi insuficienţă respiratorie acută”, a precizat dr. Simona Agache, medic primar în boli infecţioase, şeful secţiei.

Nicoleta Preda, farmacistul şef al spitalului, spune că în farmacia unităţii există stoc suficient de medicamente pentru a face faţă pacienţilor gripaţi.

Citeşte şi:

Primele cazuri de gripă sezonieră semnalate de medicii bârlădeni

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite