Fraţii fetiţei care cântăreşte 5 kilograme la 4 ani, scoşi din familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, însoţiţi de executor judecătoresc, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui şi ai Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Vaslui, au pus în executare ordonanţa preşedinţială prin care s-a dispus scoaterea din familie a  fraţilor fetiţei care cântâreşte cinci kg la 4 ani.

În urma anchetei efectuate de specialiştii DGASPC săa confirmat că cei şase copii ai familiei Bălănescu, din satul Ştioborăni, comuna Soleşti au fost neglijaţi sever de familie, motiv pentru care au solicitat instanţei scoaterea acestora din mediul familial. Pe 5 martie, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus separarea de familie a celor cinci copii rămaşi acasă. 
Procedura de executare a decurs fără probleme, iar cei cinci copii care se aflau la domiciliu au fost securizaţi prin plasarea în familii substitut, capabile să le asigure creşterea, îngrijirea şi dezvoltarea armonioasă. Cât priveşte copilul de patru ani care se află în continuare internat la Spitalul Clinic de Copii ”Sfânta Maria„ Iaşi, la momentul în care starea sa de sănătate va permite externarea, acesta va fi securizat într-un serviciu rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtâtor de cuvânt al DGASPC Vaslui.

image

Deşi autorităţile locale ştiau monitorizau familia Bălănescu, asistentul social din cadrul Primăriei Soleşti nu a văzut niciodată fetiţa de patru ani, deşi, teoretic, o dată la şase luni mergea la domiciliul părinţilor pentru a efectua ancheta socială. Soţii Maricel şi Camelia Bălănescu încasau 800 de lei ajutor social, dar cu toate acestea copiii erau înfometaţi şi complet neîngrijiţi. Cazul a intrat în atenţia Protecţiei Copilului şi a Poliţiei, abia după ce fetiţa de patru ani a ajuns la spital în comă. Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă au reuşit să o stabilizeze, ulterior hotărând transferul micuţei la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, pentru a beneficia de tratament de specialitate. Pe durata spitalizării la Spitalul din Vaslui, fetiţa a luat în greutate aproape un kilogram.

image

Citeşte şi: 

Fetiţa din judeţul Vaslui care cântăreşte 5 kilograme la vârsta de 4 ani. Înfometată de părinţi, ignorată de autorităţi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite