Fraţii bebeluşului de 8 luni, mort la spitalul din Huşi, aduşi în stare gravă la acelaşi spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din patru fraţi, unul mort, trei în stare gravă
Din patru fraţi, unul mort, trei în stare gravă

La o zi după decesul sugarului de opt luni, fraţii acestuia, de cinci şi de şapte ani, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Autorităţile sanitarea vasluiene au demarat o anchetă.

Un bebeluş de numai opt luni a murit vineri la spitalul din Huşi, la puţin timp după ce a fost adus împreună cu fărţiorul geamăn, ambii prezentând semne de deshidratare şi diaree.

Bebeluşul supravieţuitor a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. La interval de o zi după tragedie, fraţii mai mari ai sugerilor gemeni au ajuns la acelaşi spital, medicii suspicionând o toxiinfecţie alimentară.

Medicii huşeni au sesizat autorităţile sanitare pentru a demara ancheta epidemiologică.

"În urma sesizării primite, s-a stabilit o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai DSP şi DSVSA, care va desfăşura o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă este vorba despre o toxiinfecţie alimentară. Aşa cum prevede procedura, vor trebui prelevate probe de alimente de la familia din care provin toţi cei patru copii. Acest lucru va fi destul de dificil, în condiţiile în care ambii părinţi se află împreună cu copii lor în spital, unul la Huşi şi celălalt la Vaslui”, a spus Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite