FOTO Vremea rea nu i-a speriat: primii colindători au apărut pe străzile din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii colindători şi-au făcut apariţia pe străzile din municipiul Vaslui. Nici viscolul, nici troienele şi nici drumurile blocate nu i-au descurajat pe tinerii care, invocând tradiţia, speră să câştige un ban.

La fel ca în anii trecuţi, colindătorii străbat străzile din oraş cântând şi îndemnându-i pe cei care îi privesc să le arunce sume de bani. Astăzi, pe străzile din Vaslui, şi-a făcut apariţia ursul. 

Alaiul a încercat să-i scoată pe vasluieni la fereste, mai degrabă prin zgomot, decât prin prestaţia artistică. Tinerii au început colindatul din zona Gării, înaintând ulterior spre zona centrală a oraşului.

Prezenţa colindătorilor i-a pus în încurcătură pe conducătorii auto, care sunt nevoiţi să circule pe un singur fir, majoritatea străzilor din oraş fiind încă îngropate în zăpadă. 

Mâine, precum şi în prima zi a noului an, potrivit tradiţiei, îşi vor face apariţia pe străzile vasluiene alaiurile cu urşi, capre şi cetele de haiduci. Majoritatea sosesc din mediul rural şi, în ciuda condiţiilor meteo neprielnice, colindă întreg oraşul, de dimineaţă până seară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite