FOTO VIDEO Ziua Drapelului, celebrată cu steagul în bernă la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi la Vaslui, toţi cei care au participat la celebrarea Zilei Naţionale a Drapelului au ţinut un moment de reculegere pentru victimele accidentului cumplit din Muntenegru, ziua de 26 iunie 2013 fiind declarată zi de doliu naţional.

Ceremonia, care s-a desfăşurat în Piaţa Civică a municipiului Vaslui,  a început cu predarea drapelului unui sobor de preoţi pentru sfinţirea acestuia. Pe acordurile imnului naţional, steagul a fost ridicat pe catargul din faţa Prefecturii, după care, la finalul ceremonialului, a fost coborât în bernă, această zi fiind declarată zi de doliu naţional.

Prezente la eveniment, oficialităţile nu au mai ţinut discursuri, subprefectul de Vaslui fiind singurul care a citit mesajul Guvernului. Totodată, toţi cei prezenţi în piaţă, inclusiv oamenii simpli care au asistat la ceremonie, au ţinut un moment de reculegere pentru românii care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident din Muntenegru.

Astăzi, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României.

De asemenea, drapelul României trebuie să fie arborat în bernă la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, gări, porturi, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni care navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această au fost amânate. 

Citeşte şi:

Miercuri, zi de doliu naţional în România. Ce înseamnă şi ce presupune

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite