FOTO VIDEO Grevă la fabrica de încălţăminte Huşana: "Suntem încuiaţi aici şi trataţi ca nişte sclavi"

0
0
Muncitorii protestează în curtea societăţii
Muncitorii protestează în curtea societăţii

Peste 200 de salariaţi ai SC Huşana SA, fabrica de încălţăminte din municipiul Huşi, au refuzat să intre joi dimineaţă la lucru, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi condiţiile de lucru.

Muncitorii se plâng că sunt încuiaţi în fabrică şi obligaţi să lucreze câte 10 – 12 ore pe zi, fără a fi plătiţi suplimentar şi încălcându-li-se drepturile muncii. Oamenii susţin că iau între 400 şi 500 de lei pe lună şi că în octombrie au primit doar jumătate din bani. Cel mai mic salariu încasat în luna septembrie a fost de 99 de lei.

Salariaţii acuză, totodată, faptul că sindicatul care ar trebui să lupte pentru revendicările lor, este “mână în mână” cu conducerea fabricii. Angajaţii susţin că au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui condiţiile improprii de lucru şi salariile foarte mici, dar nimeni nu a efectuat vreun control la unitatea huşeană.

Am primit luna aceasta câte 200 de lei, dar impozit ni s-a oprit pentru toţi banii. Situaţia noastră este disperată. Nu ne mai descurcăm deloc. Trebuie să ia cineva o măsură, fiindcă aşa nu se mai poate. Să vină DNA-ul, să vină un control serios, pentru că noi suntem sclavi, nu angajaţi. ”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii protestează în curtea fabricii şi nu pot ieşi din incinta unităţii deoarece porţile au fost închise cu lacăte. Conducerea unităţii a refuzat să ofere un punct de vedere referitor faţă de nemulţumirile şi acuzaţiile angajaţilor. Huşana este cea mai cunoscută fabrică de încălţăminte din zona Moldovei, făcând parte din grupul Carmens. În prezent, societatea număra aproximativ 600 de angajaţi.
 

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite