FOTO VIDEO Clubul Rotary a  premiat olimpicii bârlădeni: 12 liceeni au primit câte 1.000 de lei pentru performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din Bârlad care au obţinut premii la olimpiadele naţionale în anul şcolar 2013-2014 au fost premiaţi de Clubul Rotary în cadrul unei festivităţi găzduite de restaurantul Alona

Pentru al 13-lea an consecutiv, Clubul Rotary Bârlad a premiat performanţa şcolară. 12 elevi de la diferite licee din oraş, care au luat premii la olimpiadele naţionale ori s-au făcut remarcaţi pe plan internaţional cu proiecte ştiinţifice au primit diplome şi premii în bani. Fiecare din cei 12 elevi, parte din ei fiind deja studenţi, au primit câte 1.000 de lei.

Banii au fost adunaţi în cadrul unei campanii organizate de rotarieni. Mai exact, au organizat un spectacol de teatru şi banii din biletele vândute au fost orientaţi către proiecte caritabile.

Lista olimpicilor premiaţi: Nicoleta Petrea – premiul I la Psihologie, la Olimpiada de Pedagogie; Izabela Asultanei – premiul II la Psihologie la aceeaşi olimpiadã (ambele eleve la Liceul Pedagogic din Bârlad); Berta Maria Moldoveanu – premiul II la Olimpiada de Arte Frumoase (elevă la Liceul Pedagogic Bârlad); Anda Iustina Mocanu – premiul III la Olimpiada de Arte plastice (elevă la Liceul Pedagogic Bârlad), Andreea Săvescu şi Mariana Romaşcu, premiul I la Olimpiada de Discipline Tehnologice (eleve la Colegiul Tehnic “A.I. Cuza” Bârlad); Cosmin Ştefan Pricochi şi Valentin Funaru – premiul III la Olimpiada de Geografie (elevi la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad).

Alături de cei 8 olimpici au mai fost premiaţi patru codrenişti care în ianuarie 2014 au adus în oraş un premiu în valoare de 100.000 de dolari, bani câştigaţi în cadrul galei “Zayed Future Energy” (ediţia a VI-a) din Abu Dhabi. Roxana Frunză, Mihaela Iftemie, Alexandru Postolache şi Alexandru Blînda (toţi de la Colegiul Naţional “Gh. R. Codreanu) au gândit alături de profesorii lor un proiect “Casa Verde” prin care să reducă consumul de energie al liceului unde învaţă. Datorită proiectului gândit de ei, Colegiul “Codreanu” a fost dotat în vara acestui an cu panouri fotovoltaice şi leduri pentru reducerea consumului de energie electrică cu 70%.

Citeşte şi:

VIDEO Cei mai buni din Europa: Elevii de la „Gheorghe Roşca Codreanu“, câştigătorii marelui premiu de la Zayed Future Energy Prize

FOTO Tânărul din Bârlad a cărui viaţă s-a schimbat după o bursă în străinătate: „M-am îndrăgostit de România printre americani”

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite