FOTO Urmările răfuielilor din Murgeni: şase arestări şi amenzi uriaşe în clanurile de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După răfuielile romilor din Murgeni străzile au rămas pline de pietre şi cioburi de sticlă
După răfuielile romilor din Murgeni străzile au rămas pline de pietre şi cioburi de sticlă

Şase membri ai clanului Murui din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, au fost arestaţi în urma scandalului provocat în după-amiaza de 13 august, iar alte câteva zeci de persoane au fost amendate pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

Tensiunile între clanurile de romi din Murgeni au escaladat din nou, săptămâna trecută, pe fondul eliberării din arest a unuia dintre scandalagii arestaţi la jumătatea lunii iunie. 

Plasarea în arest a domiciliu a unui dintre membrii clanului Murui a fost considerată discriminatorie de către membrii celuilalt clan pentru că doi dintre oamenii lor au rămas în continuare în arest preventiv. 

Pe fondul acestor tensiuni, în după-amiaza de 13 august, membrii clanurilor Murui şi Sandu s-au încăierat din nou. Culmea, după o vizită la Poliţie, unde au fost chemaţi la declaraţii. 

Zeci de romi din cele două clanuri au ieşit în stradă pentru a-şi revendica supremaţia. Înarmaţi cu pietre, cărate de copii cu găleţile, romii au început să arunce unii în ceilalţi. Şi-au distrus geamurile la case şi maşini, iar la un moment dat, un membru al clanului Murui a lovit cu maşina un rival care ieşise în stradă să-şi apere tatăl. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă.

Pentru că poliţiştii din Murgeni erau depăşiţi de situaţie, având în vedere numărul mare de persoane implicate în scandal, la faţa locului au fost mobilizate numeroase forţe de intervenţie din cadrul Trupelor Speciale şi ale Jandarmeriei. Romii s-au liniştit după apariţia dubelor cu mascaţi, însă în urma lor strada a rămas ca după război, plină de pietre şi cioburi de sticlă.

Zece persoane au fost reţinute în urma scandalului, iar faţă de şase dintre bărbaţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au solicitat arestarea preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "tulburarea ordinii şi liniştii publice", "distrugere", "lovire sau alte violenţe" şi "violare de domiciliu".

”În cursul zilei de 17 august, faţă de 6 bărbaţi din Murgeni, judeţul Vaslui, ce au vârste cuprinse între 22 şi 55 de ani, a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, de către Judecătoria Bârlad. Faţă de încă 31 de persoane a fost luată măsura sancţiunii contravenţionale pentru încălcări ale Legii nr. 61 din 1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru probarea întregii activităţi infracţionale”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. 

Cuantumul amenţilor aplicate în urma scandalului se ridică la 12.200 lei. În cazul celor şase bărbaţi arestaţi, cu toţii au contestat decizia instanţei. La rândul său, unul dintre liderii clanului Sandu, arestat preventiv în urma scandalului din luna iunie, a înaintat Judecătoriei Bârlad o cerere prin care solicită înlocuirea măsurii arestării preventive.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Răfuielile clanurilor de romi, transmise live pe Facebook. Poliţiştii, acuzaţi că nu intervin, aşteptând întăriri: „Îşi iau gâturile pe aicea şi Poliţia stă”

Teroare la Murgeni. Noi lupte de stradă între clanurile de romi, oraşul este blocat

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite