FOTO Peste 5.000 de bârlădeni au protestat, din nou, faţă de fracturarea hidraulică a gazelor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 5.000 de oameni au fost prezenţi la miting FOTO:adevarul
Peste 5.000 de oameni au fost prezenţi la miting FOTO:adevarul

Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile (GISC) din Bârlad a organizat, duminică după-amiază, un miting împotriva începerii explorării gazelor de şist în perimetrul EV 2 la care au participat peste 5.000 de oameni.

Mitingul a început la ora 17:00, în Piaţa Sfântul Ilie, acolo unde primăria Bârladului a emis autorizaţie pentru desfăşurarea evenimentului. În mai puţin de o jumătate de oră, peste 5.000 de oameni, atât din oraş, cât şi din localităţile învecinate, s-au adunat pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de şist de către compania americană Chevron. 

Printre cei prezenţi la miting s-a numărat şi prinţesa Brianna Caradja, cunoscută pentru faptul că se împotriveşte proiectului Roşia Montană. 

Toţi cei prezenţi au scandat mesaje împotriva actualilor guvernanţi, dar şi împotriva primarului Constantin Constaninescu, pe care îl acuză că a refuzat să aprobe anumite trasee pentru un marş şi a aprobat desfăşurarea acestui miting într-o locaţie mărginaşă. 

„Prin aceste refuzuri şi obstrucţionări, bârlădenii văd clar şi fără echivoc că promisiunile primarului şi ale aleşilor locali, din campania electorală, au fost doar minciuni şi moduri de a înşela şi păcăli populaţia. Chiar dacă primarul şi toţi politicienii PSD au părăsi această luptă, populaţia nu va ceda şi va acţiona în continuare prin toate mijloacele şi procedeele constituţionale şi democratice pentru a-şi apăra viaţa şi mediul în care trăieşte“, le-au spus membrii GISC  celor prezenţi la eveniment.

Deşi nu li s-a permis să mărşăluiască, un grup format din aproximativ 150 de protestatari a venit în faţa Primăriei Bârlad, acolo unde a continuat să strige lozinci anti gaze de şist şi împotriva autorităţilor locale. 

Citeşte şi:

Chevron a obţinut certificatul de urbanism pentru explorarea gazelor de şist într-o altă zonă din Vaslui

Miting anti-Chevron la Bârlad! Marş al tăcerii împotriva extragerii gazelor de şist

FOTO Scandal şi îmbrânceli cu forţele de ordine la un miting în Bârlad! Mai mulţi tineri au fost duşi la sediul Poliţiei

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite