FOTO Pelerinaj la instalarea oficială a prefectului-beizadea din Vaslui: primari, directori de instituţii şi ziarişti au stat la rând pentru a-l felicita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 8 iunie, la Vaslui a avut loc ceremonia de investire în funcţie a noului prefect al judeţului Vaslui, Eduard-Andrei Popica. Mandatul noului prefect a fost înmânat de secretarul de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Dan Mihai Chirica.

La ceremonia desfăşurată în Sala Mare a Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui au fost prezenţi şefii serviciilor deconcentrate, cei doi vicepreşedinţi ai CJ, primari din întreg judeţul, precum şi parlamentari parlamentari PSD. Numărul mare de invitaţi a dus la suplimentarea numărului de scaune din sală. 

Marele absent al evenimentului a fost Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui. Nu a lipsit, însă, deputatul PSD Adrian Solomon, care este şi naşul de cununie al lui Eduard Popica. Prezent în sală a fost şi directorul Centrului de Afaceri Vaslui, Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu. 

După primirea mandatului şi depunerea jurământului, tânărul prefect a fost invitat să adreseze câteva cuvinte invitaţilor. Noul prefect a citit un scurt discurs, asigurând invitaţii că va fi un prefect care va respecta întru totul litera legii şi că va conduce instituţia într-un mod transparent.

Mesajul noului prefect de Vaslui, Eduard Popica 

“Voi fi un prefect care va respecta întru totul litera legii şi voi avea o colaborare bună cu Consiliul Judeţean, primăriile, instituţiile deconcentrate şi parlamentarii judeţului şi voi fi deschis faţă de cetăţeni. Lucrând în trecut în cadrul Instituţiei Prefectului Vaslui, cunosc foarte bine colectivul, despre care pot spune că este unul de excepţie. Alături de colegii mei voi putea pune în practică principiile pe baza cărora îmi voi desfăşura activitatea: legalitate eficienţă şi transparenţă”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

La eveniment au fost prezenţi şi şefii structurilor MAI: Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră

image

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, şi vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, au ţinut câte un discurs, asigurându-l pe noul prefect de colaborare. ”Sper şi cred că veţi face ceea ce trebuie”, i-a transmis vicepreşedintele Trifan noului prefect.

La finalul ceremoniei, invitaţii l-au luat cu asalt pe Eduard Popica, pentru a-l felicita, iar unii dintre ei pentru a se fotografia cu el. Directori de instituţii, parlamentari, politicieni şi ziarişti, deopotrivă, au stat la rând pentru a-i ura succes noului prefect de Vaslui. 

image

În vârstă de 33 de ani, Eduard Popica este cel mai tânăr prefect pe care l-a avut judeţul Vaslui. Numirea sa a stârnit un val de reacţii în rândul opiniei publice, fiind contestat pentru lipsa de experienţă şi parcursul prefesional suspect, acesta activând în instituţii de stat conduse sau controlate de PSD.

Cunoscut pe plan local ca fiind un băiat de bani gata, Popica şi-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui. Până atunci a administrat o societate care deţine un post de radio în municipiul Vaslui. În 2014, Popica a fost numit director al Cancelariei prefectului Andrei Puică, funcţie pe care a deţinut-o până în februarie 2016. 

La alegerile locale din 2016 a candidat pentru un post de consilier judeţean, pe care l-a şi obţinut graţie poziţiei eligibile pe care a fost propulsat, fiind poziţionat pe liste chiar înaintea liderului PSD, Dumitru Buzatu. La jumătate lunii mai, anul curent, a demisionat din funcţia de consilier judeţean, începând cu 15 mai fiind angajat în funcţia de consilier asistent în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite