FOTO Neîngrijiţi şi înfometaţi, trei fraţi din judeţul Vaslui au fost salvaţi de vecini, în timp ce mama ”s-a pierdut” prin cârciumi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost aduşi cu o ambulanţă la spital
Copiii au fost aduşi cu o ambulanţă la spital

Trei copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 5 ani, dintr-o comună din judeţul Vaslui au fost uitaţi de propria mama în casă, deşi doi dintre ei erau bolnavi.  Timp de jumătate de zi, copiii au stat singuri şi flămânzi în casă, în aşteptarea mamei care ”a plecat după lapte”.

Observând modul în care sunt neglijaţi cei trei copii, vecinii au sunat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, cerând ajutorul. Vineri, reprezentanţii DGASPC Vaslui s-au deplasat în comuna Dragomireşti pentru o anchetă, ocazie cu care aveau să-i găsească pe cei trei copii singuri în casă, îmbrăcaţi sumar, înfometaţi, iar doi dintre ei în stare febrilă. Fetiţa mai mare a spus asistenţilor socialii că mama a plecat de dimineaţă în sat după lapte şi nu s-a mai întors, nici după jumătate de zi.
Cei trei copii de 3 luni, 2 si 5 ani au fost identificaţi lipsiţi de ocrotire şi căldură părintească la domiciliu de către reprezentanţii instituţiei noastre, în contextul unei vizite ca urmare a unei semnalări telefonice ce viza exact situaţia de dificultate şi de risc în care se aflau cei trei copii minori pe fondul părăsirii de domiciliu de către mama, în frecvente rânduri. Constatând faptul că erau nealimentaţi , neîngrijiţi, neigienizaţi îmbrăcaţi sumar, neadecvat sezonului rece. De asemenea locuinţa nu era incalzită, dar mai ales faptul ca doi dintre copii prezentau semne clare de viroză, specialistii din cadrul Serviciului de interventie in regim de urgenţă au apelat serviciul de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul unei ambulanţe, urmând ca pe viitor sa fie daţi în grija unor asistenţi maternali profesionişti.”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătrorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.
Impresionaţi de situaţia copiilor care nu mâncase nimic toată ziua, echipajul de pe ambulanţă a cumpărat micuţilor de mâncare iar bebeluşului de trei luni scutece şi hăinuţe. Toţi cei trei copii au fost internaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Tatâl copiilor, aflat la muncă în ţară, contactat de reprezentanţii DGASPC  s-a plans de comportamentul soţiei sale, acuzând-o că gestionează prost sumele ce le trimite pentru creşterea copiilor, mare parte din bani fiind cheltuiţi pe băuturi alcoolice.

”Au fost adusi trei copii neglijaţi de familie, doi baieti şi o fetiţă. Băieţii în vârstă de 3 luni şi respectiv un an şi 11 luni prezintă o stare de sănătate mai precară, prezentând rinoree, tuse şi raluri pulmonare . Fetiţa de cinci ani are o stare de sanatate acceptabilă dar va fi şi această internată la pediatrie, pentru observaţie ”, a precizat medicul Carmena Piseru, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui.

Familia din Dragomireşti mai are alţi patru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, care se află în grija asistenţilor maternali. 
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite