FOTO Infernul de la Urgenţe. Primele zile din 2015 au fost de coşmar pentru medicii care au fost de gardă la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad a fost luat cu asalt de pacienţi în noul an: peste 600 de urgenţe, 3.000 de analize medicale

În primele patru zile din 2015, la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul spitalului bârlădean s-au prezentat 659 de pacienţi. Cele mai multe prezentări fiind înregistrate pe 2 ianuarie când au fost 187 de urgenţe medicale. Medicii de gardă au lucrat la foc continuu şi au avut ore de vârf în care au consultat şi mai mult de 10 pacienţi.

“Au predominat bolnavii cronici în primele zile din an. Din totalul prezentărilor, doar 229 pacienţi au necesitat internarea. Cele mai aglomerate secţii au fost Pediatria, Medicina Internă, Neurologia şi Obstetrică-Ginecologie. În primele patru zile din an au fost făcute 300 de radiografii, 500 de ecografii şi peste 3.000 de analize mediale numai în Laboratorul de analize, nu şi cele de la Urgenţe”, a precizat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului bârlădean.

Dincolo de cazurile de boală obişnuită s-au înregistrat mai multe cazuri deosebite. Printre acestea, mai multe tenative de suicid. Mai mult, a ajuns la spital şi un adolescent drogat.

Chiar pe 1 ianuarie a fost adus cu ambulanţa din rural un bărbat de 51 de ani cu tentativă de suicid prin spânzurare. După două zile de terapie intensivă a fost stabilizat şi a fost mutat la Psihiatrie.

Pe 2 ianuarie a fost adus alt pacient cu tenativă de suicid. O tânără de 16 ani, din Fruntişeni,  a ingerat medicamente (Sermion). După ce i-au fost făcute spălături stomacale şi a fost stabilizată a fost lăsată să plece acasă cu bilet de trimitere la psihiatru.

Un bărbat de 41 de ani, din rural, aflat sub tratament continuu cu Depakine, a înghiţit în scop suicidar tot tratamentul prescris pe o lună. Nu a reuşit să-şi pună capăt zilelor.

Duminică seara, pe 4 ianuarie, un adolescent de 15 ani, din Bârlad, a ajuns la Urgenţe cu dispepsie acută ca urmare a consumului de droguri. A rămas internat la Neuropsihiatrie infantilă urmând a se stabili tipul de drog consumat.

La Comparitmentul Primiri Urgenţe continuă să fie o aglomeraţie de nedescris. Zeci de oameni, mulţi dintre ai în cârje sau cu picioare în ghips, stau pe holul de la parterul spitalului brâlădean înghesuiţi ca nişte animale. Nu există scaune sau băncuţe pe care să poată sta la rând şi oamenii sunt obligaţi să aştepte rândul la o consultaţie chiar şi câte 5-6 ore.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite