FOTO Două maşini furate au fost descoperite într-o singură noapte la Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la ieşirea din ţară două autoturisme ce figurau ca fiind bunuri căutate în vederea confiscării de către autorităţile din Elveţia, respectiv Germania.

Luni, 20 octombrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un tânăr  în vârstă de 26 ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Volkswagen Caravel şi o remorcă marca Brenderuup DK, cu care transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW 630I Coupe avariat, înmatriculat în Elveţia. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că pentru autoturismul marca BMW 630I Coupe este emisă alertă de către autorităţile din Elveţia, acesta figurând ca fiind declarat furat. În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul avariat şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Câteva ore mai târziu în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, un bărbat în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Skoda Superb, an de fabricaţie 2014, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de o femeie de 37 ani din Republica Moldova. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aparţine unei firme de închirieri auto din Germania. Având suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, poliţiştii de frontieră au contactat firma deţinătoare, iar reprezentanţii acesteia au confirmat că mijlocul de transport fusese închiriat legal de Tatiana I., dar nu avea dreptul să părăsească teritoriul Germaniei. Totodată, aceştia au făcut o plângere la autorităţile germane, care la scurt timp au emis o alertă pentru autoturismul în cauză, ca fiind bun căutat în vederea confiscării.
În cele două cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi au luat măsura indisponibilizării celor două autoturisme, în valoare totală de 250.000 lei, în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite