FOTO Ceremonial militar închinat Zilei Eroilor. Oficialităţile bârlădene au depus coroane la Monumentul Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Eroilor Barlad 2014 FOTO Sabina Ghiorghe
Ziua Eroilor Barlad 2014 FOTO Sabina Ghiorghe

În cadrul activităţilor dedicate sărbătorii Ziua Eroilor din data de 29 mai 2014, militarii garnizoanei Bârlad au organizat un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroilor din cimitirul Eternitatea

Activitatea s-a desfăşoarat în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local din Municipiul Bârlad la Cimitirul „Eternitatea”, începând cu ora 12.00, şi a constat în oficierea serviciului religios, evocarea semnificaţiei Zilei Eroilor, depunere de coroane şi jerbe de flori, precum şi defilarea detaşamentului de onoare.

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice lcoale, cadre militare active din MapN şi MAI, militari în rezervă şi retragere, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie şi cultură.

Cum Ziua Eroilor s-a suprapus cu marea sărbătoare a creştinilor, Înălţarea Domnului, în cimitirul Eternitatea se afalu o mulţime de bârlădeni veniţi să aprindă o lumânare la mormântul rudelor, prilej cu care au asistat şi ceremonialul militar. De asemenea, au fost mai multe clase de elevi de la Colegiul „Codreanu” care au venit anume pentru eveniment.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite