FOTO Ce neglijează oamenii „normali” şi văd copiii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bârlădenii au primit o lecţie de spirit civic şi respect pentru mediul înconjurător de la un grup de copii defavorizaţi. Micuţii cu autism au plantat pomi în curtea fostului orfelinat

Terapeuţii  Fundaţiei americane Cristi’s Outreach care-şi desfăşoară activitatea în incinta Centrului de Primire în Regim de Urgneţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad au desfăşurat, alături de cei 30 de copilaşi cu autism din grupul de terapie ABA, o acţiune în aer liber. Sub sloganul „Un pom înalt – un suflet mai curat” au plantat pomi fructiferi în curtea fostului orfelinat.

Activitatea are menirea de a contribui la educarea copiilor în spiritul respectului faţă de muncă şi a mediului  înconjurător. Micuţii s-au bucurat să se facă utili, să petreacă timp în aer liber. Se spune că nu e om cel care nu a plantat un pom. Este lecţia pe care eu primit-o copilaşii în această zi de primăvară”, a declarat, pentru „Adevărul”, Nicoleta Ababi-Caravelea, directorul fundaţiei.

Copiii care beneficiază de terapie în cadrul acestei fundaţii au vârsta cuprinsă îmtre 3-8 ani, parte dintre ei fiind diagnosticaţi cu forme severe de autism. Au plantat 3 pomi fructiferi: 2 cireşti şi un zarzăr. Activităţi de acest gen completează munca desfăşurată zilnic pentru recuperea prichindeilor.

Pentru a înţelege importanţa acestei activităţi, trebuie menţionat faptul că boala de care suferă aceşti copilaşi se caracterizează prin izolarea totală faţă de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Nu văd, nu aud şi nu-i interesează nimic.  Pentru a se ajunge în situaţia în care ei acceptă să socializeze, să răspundă întrebărilor, să se joace şi să se bucure de lucruri mărunte, este nevoie de foarte multă muncă.

Citeşte şi:

Cele mai importante mituri despre autism

FOTO Sute de baloane şi lampioane lansate spre cer ca simbol al solidarităţii faţă de persoanele cu autism


FOTO „Urăsc frumuseţea fetiţei mele, e un handicap”. Disperarea unei mame a cărei copilă de 4 ani suferă de autism

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite