Focar COVID-19 la Episcopia Huşilor: un diacon şi un consilier eparhial au fost confirmaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Episcopală din Huşi
Catedrala Episcopală din Huşi

Două noi cazuri de COVID-19 la Episcopia Huşilor au fost confirmate după internarea în spital a Episcopului Ignatie, la rându-i infectat cu virusul SARS-CoV.

Cele două noi îmbolnăviri au fost confirmate la un diacon, respectiv la un consilier din cadrul Administraţiei Eparhiale. De asemenea, un preot din Parohia Bârzeşti, acolo unde pe 7 septembrie, în ajunul Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, Episcopul Huşilor a săvârşit slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, a fost şi el confirmat cu COVID-19. 

Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o amplă anchetă epidemiologică. În cursul zilei de vineri, 11 septembrie, întreg personalul din cadrul Episcopiei Huşilor va fi testat pentru COVID-19.  

Vă reamintim că Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a fost internat în noaptea de 9/10 septembrie Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad după ce testele au confirmat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Înaltul prelat este internat într-unul dintre containerele amenajate în curtea unităţii medicale, care este unitate suport pentru pacienţii COVID-19. Episcopia Huşilor a anunţat că starea Preasfinţitul Ignatie este una bună. 

„Episcopia Huşilor doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că Părintele Episcop Ignatie, în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS CoV 2, a fost declarat pozitiv. Preasfinţia Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se  interna la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Profesionalismul managerului, a personalului medical şi condiţiile de spitalizare din unitatea medicală de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sănătate a Ierarhului Huşilor este una bună”, se menţionează în comunicatul transmis de Episcopia Huşilor, 

Episcopul Ignatie a îndemnat, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, să fie respectate cu stricteţe recomandările autorităţilor abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că «virusul nu umblă de unul singur, ci este „transportat” de oamenii contaminaţi».

Vă mai recomandăm şi:

Episcopul Huşilor, confirmat cu COVID-19. Înaltul prelat, internat în spital

Cazurile COVID-19 au crescut de opt ori în ultima lună la Vaslui. Autorităţile fac apel la populaţie să dea dovadă de mai multă responsabilitate

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite