11 cadre didactice din judeţul Vaslui au fost confirmate COVID-19 înainte de deschiderea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scoala pandemie

În pragul deschiderii noului an şcolar, în judeţul Vaslui mai mulţi profesori au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, la nivelul judeţului în pezent sunt 11 cadre didactice care au fost diagnosticate cu COVID-19. De asemenea, un asistent social din cadrul Şcolii Speciale Elisabeta Polihroniade Vaslui, dar şi un elev de la Clubul Şcolar Sportiv Bârlad au fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

În urma efectuării anchetelor epidemiologice la cazurile confirmate, alte patru cadre didactice sunt carantinate la domiciliu, fiind contacţi direcţi ai pacienţilor confirmaţi COVID-19.

La nivelul judeţului Vaslui, anul şcolar va debuta după scenariul verde şi cel galben. Mai exact, sunt 450 de unităţi de învăţământ în scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. 

Alte 190 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui sunt incluse în scenariul 2, care presupune prezenţa la cursuri a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (din una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

În cazul elevilor din învăţământul primar şi cei din anii terminali, în clasele cu mai mult de 20 de elevi, se va învăţa în grupe, efectivele de elevi fiind structurate în câte două grupe.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite