Faimosul şef de la Apele Române anchetat de DNA pentru angajarea unei chelneriţe pe post de inginer are un nou dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Avram FOTO Vremea Nouă
Petru Avram FOTO Vremea Nouă

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Petru Avram, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, pentru abuz în serviciu. Anchetatorii îl acuză că a dispus nelegal ca muncitorii din subordine să facă gratis lucrări pe terenul ce aparţinea unei societăţi comerciale.

Petru Avram, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi influenţarea declaraţiilor, în formă continuată.

„În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje şi muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puţuri situate pe terenul ce aparţinea unei societăţi comerciale. Prin aceste demersuri, patrimoniul instituţiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului şi a cheltuielilor cu forţa de muncă”, spun anchetatorii.

După publicarea unei anchete jurnalistice ce viza aspectele amintite, pe 10 şi 17 februarie 2020, Petru Avram ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeaşi subordonaţi să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

Procurorii anticorupţie au luat mai multe  măsuri asigurătorii faţă de fostul director. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Petru Avram a devenit cunoscut în urma unei anchete Recorder, care prezenta cazul unei chelneriţe angajate la Apele Române deşi nu îndeplinea condiţiile. Avram a fost trimis în judecată şi este acuzat tot de abuz în serviciu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ultraj demontat de instanţă. Judecătoria Făurei consideră că un brăilean a fost provocat să devină violent cu poliţiştii

Poliţişti bătuţi de două femei. I-au rupt hainele unui agent şi au avariat cu pietre maşina de Poliţie

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite