Directoarea pălmuită de profu’ de engleză, la un pas să-şi piardă funcţia. Elevii iau lecţii de la profesorii bătăuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Sandu (33 ani), directoarea şcolii vasluiene din Viişoara, şi fostul ei iubit, Valentin Isac (36 ani), profesor de engleză şi secretar cu jumătate de normă, rămân la catedră cu obrazul puţin şifonat. Comisia de disciplină a luat măsuri după circul provocat în şcoală de cei doi, în urmă cu o lună.

Cele două cadre didactice din Şcoala Viişoara (judeţul Vaslui) au dobândit notorietate naţională după ce în urmă cu o lună s-au certat ca la uşa cortului în incinta instituţiei de învăţământ, s-au pălmuit şi zgâriat cu pixul. Amândoi au rămas la catedră şi continuă să predea copiilor.

Laura Sandu (33 ani), directoarea şcolii, l-a acuzat pe subalternul ei, cel cu care a avut o relaţie amoroasă timp de 10 ani, că nu-şi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Valentin Isac (36 ani), fostul iubit al directoarei şi profesor de engleză în instituţie, şi-a acuzat şefa că este răzbunătoare şi nu poate să delimiteze sentimentele amoroase de cele profesionale.

Cum disensiunile dintre cei doi s-au mutat din dormitor în şcoală nu le-a trebuit prea mult să se insulte reciproc şi să se bată ca pe maidan de faţă cu unul dintre colegi (contabila şcolii). Conflictul violent dintre cei doi a avut loc pe 3 decembrie 2014 şi niciunul nu şi-a asumat vina. Diompotrivă, s-au acuzat reciproc de violenţă şi au scos certificate medico-legale din care reiese că amândoi au avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Cazul a fost analizat de Comisia de Disciplină din cadrul şcolii. Măsurile dispuse au fost următoarele: diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de şase luni pentru Valentin Isac, iar în cazul Laurei Sandu au propus destituirea din funcţie. În cel de-al doilea caz e nevoie de avizul Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Vaslui, instituţie care poate să propună şi măsuri mai drastice.

“Cred că asemenea cadre didactice nu prea au ce căuta în scoala românească, mai ales în conducerea şcolilor, dacă nu stiu să se comporte impecabil. Sunt modele pentru elevi şi, dacã un director se bate cu alt profesor, mai ales că au la activ şi o idilă cunoscută de toţi, nu este normal să dai dovadă de asemenea comportament. A greşit, noi urmând a analiza probele care vor veni odată cu raportul de destituire dar, din câte îmi dau seama, acest lucru este foarte clar. Eu nu am ezitat să destitui directorii care au adus prejudicii şcolilor pe care le conduceau, directori care nu au avut un comportament adecvat”, a spus Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Profu’ leneş şi hărţuitoarea

La puţin timp după incident, Laura Sandu (foto) a povestit cum s-a întâmplat incidentul şi a pus toată vina în seama fostului iubit: “Domnul secretar nu-şi face treaba. La început s-a enervat, a început să-mi adreseze cuvinte jignitoare apoi a început să fie violent”.

laura sandu

La acel moment, varianta lui Valentin Isac a fost diferită de cea a fostei iubite: “Schimbul de replici dur a fost de ambele părţi. Îmi zicea că dorm toată ziua. Într-adevăr, întâi am împins-o. Pe urmă a luat un pix şi mi-a executat o lovitură la gât. Dacă nu mă feream mi-l introducea în gât. Eu mă feream, ea mă lovea cu piciorul. Am certificat medico-legal”.

Măsurile dispuse de Comisia de disciplină sunt considerate corecte de către profesorul de engleză: “Eu am precizat Comisiei de disciplină, am avut şi probe că directoarea Sandu m-a hărţuit mereu şi nu era normal. Recunosc, nu trebuia să reactionez aşa, însă, fiind la prima abatere cred că mi se putea da doar trei luni sancţiunea, nu şase luni, maximum prevăzut. Însă, dacă sanctiunea mea contribuie la destituirea directoarei, o primesc cu bucurie”.

Citeşte şi:

VIDEO Bătaie în şcoală. Directoarea unei şcoli din judeţul Vaslui a fost pălmuită de profu' de engleză, fostul iubit al acesteia

Bătaie în cancelarie. Două profesoare s-au luat la păruială într-o şcoală din judeţul Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite