Deţinut vasluian eliberat după noul Cod, din nou la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Năstase (30 de ani), primul deţinut vasluian eliberat pe 1 februarie, cu ajutorul noului Cod Penal, a fost arestat din nou. Bărbatul este din Bârlad şi a fost condamnat în 2010 la cinci ani de închisoare, pentru furt. Tânărul nu se afla la prima încălcare a legii, în 2006 fiind condamnat la alţi cinci ani de închisoare, tot pentru furt. Atunci a fost eliberat condiţionat cu un an şi jumătate înainte de ispăşirea pedepsei.

Odată cu intrarea în vigore a noului Cod Penal, limita maximă de pedeapsă pentru infracţiunea de furt, în formă simplă, a scăzut de la zece, la trei ani. Cum tânărul din Bârlad a executat limita maximă de pedeapsă prevăzută de noua lege penală, comisia din cadrul Penitenciarului Vaslui a sesizat instanţa în vederea aplicării legii penale mai favorabile. Alături de alţi doi deţinuţi aflaţi în situaţii similare, Năstase a fost prioritate zero pentru magistraţii vasluieni, care au soluţionat cazul său chiar pe 1 februarie. Judecătoria Vaslui a dispus punerea sa în libertate.

Nu s-a putut abţine

După trei săptămâni de libertate, Ionuţ Năstase a ajuns din nou după gratii. O minoră de 15 ani, din comuna Iana vorbea la telefon în dreptul unei treceri de pietoni, când un tânăr s-a apropiat şi i-a smuls telefonul din mână, după care a fugit. În faţa poliţiştilor, Năstase a declarat că „nu s-a putut abţine“. A fost prezentat în faţa judecătorilor, care au decis arestarea acestuia pentru 29 de zile. Năstase a constestat decizia, declarând că a greşit, dar că doreşte să fie cercetat în stare de libertate. Judecătorii Tribunalului Vaslui au decis menţinerea stării de arest.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite