Deputatul PSD „Aldo Moro”, umilit de o liceană: „Tata nu vă strânge mâna, nu riscă să vă producă o grimasă când îi simţiţi bătăturile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andra-Georgiana Pălmaciu (17 ani), liceana din Bârlad care a reuşit să impună Consiliului Local un proiect de hotărâre de care să beneficieze toţi elevii din oraş, i-a răspuns în mediul online deputatului PSD Adrian Solomon.

Aroganţa preşedintelui PSD Bârlad, deputatul Adrian Solomon, a fost taxată printr-o scrisoare postată pe Facebook. Andra Georgiana Pălmaciu (17 ani) autoarea unui şir de scrisori pe internet prin care atacă proasta administrare a oraşului i-a răspuns parlamentarului la o zi după ce acesta a afirmată că ea nu frecventează şcoala.

Pe 21 martie a avut loc o conferinţă de presă la sediul PSD Bârlad susţinută de parlamentarul Adrian Solomon, poreclit de presa internaţională deputatul “Aldo Moro”. Întrebat de un ziarist cum vede reacţia liceenei care a luat atitudine publică împotriva transportului în comun în oraş, acesta şi-a dat frâu liber limbajului care l-a consacrat.

"Nu mă interesează scrisorile care nu-mi sunt adresate la cabinet. Ideea e că unii sunt mai activi pe spaţiul online decât la şcoală. E păcat să treacă simultările de Bacalaureat şi tu să te fixez pe online. Am informaţii că nu a participat la simulări. Să nu termine şi liceul la Casa de Cultură...", a spus Solomon făcând referire la Andra Palmaciu.

Reproducem integral scrisoarea adolescentei:

Domnule Solomon, aşteptam acest moment. Ştiam că veţi renunţa la sfaturile cunoscuţilor de a vă ţine în frâu atitudinea violentă, ştiam că veţi evada din propria cochilie prin singura cale pe care o cunoaşteţi, încercarea de a denigra.

Adrian Solomon jigneşte adolescentele în conferinţă de presă VIDEO Barlad online

Ştiu că aţi fost crezut, ştiu că apelaţi la naivitatea cetăţenilor şi vă axaţi pe faptul că nu se vor deranja să afle adevărul.

Toate acestea fiind spuse, îmi permit să vă anunţ că aveţi informatori neexperimentaţi, dat fiind că am fost prezentă la simulări, ba chiar am şi fost admisă şi cu siguranţă acest lucru ar trebui să fie ultima dumneavoastră grijă, având în vedere că nu mă cunoaşteţi.

Aşadar, înainte de a aduce acuzaţii, ar fi politicos să vă informaţi cu exactitate sau poate ar trebui să evitaţi să mai minţiţi. Nu credeţi că o faceţi destul în campaniile electorale?
Vă scriu iar, în mediul virtual, pentru că nu sunteţi cu nimic mai important faţă de restul cetăţenilor...sau aşa vă consideraţi?

Superioritatea pe care credeţi că o deţineţi, este un fals, o închipuire, cum veţi şti altfel de ce anume au nevoie cetăţenii dacă nu vă veţi afla la acelaşi nivel? Sau nu vă pasă de nevoile noastre?

Ar trebui să ne mulţumiţi, nu să ne denigraţi, nu uitaţi, în curând, voi face parte din grupul celor votanţi.

Părinţii mei cotizează la salariul dumneavoastră şi decideţi că este lăudabil să le denigraţi fiica? Îmi pare rău că părinţii mei nu vă pot întâlni, însă mama slujeşte alt pământ de mulţi ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu îşi permite să vă strângă mâna, dat fiind că sunteţi un domn, şi nu poate risca să vă provoace o grimasă atunci când îi veţi simţi bătăturile.

Domnule, chiar nu au importanţă îndrumările dumneavoastră spre a mă şcolariza, am ajuns aici şi fără ajutorul dumneavoastră.

Sună a ironie, atunci când mă "trimiteţi la şcoală", având în vedere că o fac, deşi CLM, cu o majoritate pe care o ştim cu toţii, nu îmi oferă un transport decent.

Să ştiţi domnule că nu-mi fac un obicei din a vă scrie, cunosc nulitatea, însă, aşa, ca printr-o minune, dacă v-aţi pierde "rolul esenţial" din viaţa politică, ce veţi face? Eu imi voi continua studiile. Dumneavoastră veţi deveni iar un domn profesor de istorie fără titulatură? Banal, pentru spiritul dumneavoastră superior, nu credeţi?

Astfel, domnule, nu credeţi că ar fi de apreciat să evitaţi în a mai denigra şi a mai minţi cetăţenii? Sau spiritul civic al tinerilor vă înspăimântă? De ce vă temeţi cu adevărat?

Să nu vă aştepţi vreodată, la o scrisoare oficială, "la birou, acolo", pentru că nu vă consider într-atât de important încât să mă deranjez, cu toată stima, însă nu pot admira o persoană ce a contribuit într-un mod sau altul la bătăturile tatei şi lacrimile mamei.

Citeşte şi:

Liceana din Bârlad care „s-a luat“ de oamenii influenţi din oraş: „V-aş da dracu'. Cât de tolerantă să fiu, să-mi ia patru ani să prind curaj să vă spun?“

Liceana din Bârlad care „s-a luat” de cei mai influenţi oameni din oraş a bătut cu pumnul şi în masa consilierilor locali: „Dacă e lege, să fie respectată”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite