Decizia Curţii Supreme în cazul colonelului condamnat după ce a cerut unei poliţiste să facă sex în curtea Mitropoliei Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
popovici nelu

Fostul adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, colonelul în rezervă Nelu Popovici,  a depus un recurs în casaţie, la Curtea Supremă, prin care solicită să fie achitat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei în scop sexual.

Colonelul (r) Popovici a apelat la calea extraordinară de atac, sperând ca va obţine achitarea în dosarul în care a fost condamnat la plata unei amenzi penale în cuantum de 18.000 lei pentru folosirea funcţiei în scop sexual. Avocaţii lui Popovici au înaintat recursul în casaţie, invocând că fapta pentru care a fost condamnat definitiv de Curtea Militară Bucureşti nu ar fi prevăzută de legea penală.

După ce au admis de principiu solicitarea, la judecata de fond Curtea Supremă a respins recursul în casaţie.

”Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurentul inculpat col. rez. Popovici Nelu împotriva deciziei penale nr.57 din data de 16 noiembrie 2016 a Curţii Militare de Apel Bucureşti, pronunţată în dosarul nr.23/81/2016. Obligă recurentul inculpat col. rez. Popovici Nelu la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, respectiv la plata sumei de 1000 lei către intimata parte civilă D.O.M.. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat col. rez. Popovici Nelu, în cuantum de 90 de lei rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se menţionează în hotărârea Instanţei Supreme.

Şi-a fluturat penisul în curtea Mitropoliei

După finalizarea procesului, pe lângă amenda penală primită, Nelu Popovici a mai fost obligat de instanţa de fond să achite daune morale de 10.000 de lei victimei sale, anagajată a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi. Procesul urmează să se reia la Curtea de Apel Militară din Bucureşti. Nelu Popovici a fost trimis în judecată în toamna anului 2015 fiind acuzat că ar fi comis faptele în seara zilei de 10 octombrie 2014. Atunci, Popovici conducea un dispozitiv detaşat la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a asigura paza cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva. În rechizitoriu se menţiona că, imediat după ce şeful său direct, Ghiorghe Stan, a plecat de la Mitropolie, pentru a se odihni, colonelul a început să consume băuturi alcoolice.

„A ajuns în stare de ebrietate, stare în care a pretins cu intenţie directă favoruri de natură sexuală de la agenta şef adjunct O.D. aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, profitând şi prevalându-se de situaţia de autoritate asupra acesteia.”, În acelaşi document se mai precizează că, în jurul orei 22.00-22.30, Nelu Popovici a văzut-o pe poliţista de frontieră în timp ce spăla podeaua modulului cu mopul şi a început să îi adreseze cuvinte „de natură pornografică” cerându-i să îl însoţească la Hotel Moldova, unde era cazat, pentru a întreţine raporturi sexuale cu el. „Îţi fac ce vrei tu şi cum vrei tu!”, ar fi spus atunci Popovici, potrivit procurorilor militari.  

Trecut în rezervă după trimiterea în judecată

Colonelul Nelu Popovici a refuzat să demisioneze din Jandarmeria Română, după episodul ruşinos în care a fost implicat, găsind o portiţă legală să părăsească Jandarmeria cu drepturi salariale depline.
Retras din activitatea operativă odată cu trimiterea sa în judecată, colonelul Popovici a solicitat trecerea în rezervă, beneficiind astfel de pensie militară, aferentă gradului şi vechimii în muncă (30 de ani numai în structurile jandarmeriei).

De-a lungul anilor, Nelu Popovici   a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul structurilor Inspectoratului General de Jandarmi. Ocupa funcţia de adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău începând cu 15 august 2008. Anterior, a fost prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, dar şi şef Stat Major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Pe aceeaşi temă:

Perversiunile sexuale ale unui colonel, lângă racla Sfintei Parascheva: i-a arătat organul genital unei poliţiste şi a fugărit-o în apropierea credincioşilor

Colonelul care a alergat o poliţistă arătându-i penisul lângă moaştele Sfintei Parascheva, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei

Colonelul care a alergat înfierbântat o poliţistă la moaştele Sfintei Parascheva, în faţa judecătorilor. Instanţa a respins toate excepţiile invocate de jandarm

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite