Cum s-a oferit poliţiştilor pe tavă „hoţul cu tatuaj”. Bărbatul din Vaslui care a fentat autorităţile belgiene, luat ca din oală de pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Iaşi a pus vineri în aplicare un mandat de arestare europeană emis pe numele unui vasluian care era căutat de autorităţile belgiene pentru furturi din magazine. Costel Blănaru (38 ani) a revenit în ţară nestingherit şi a fost identificat de poliţiştii români întâmplător, la o zi după ce acesta a dat un interviu pentru „Adevărul”

Un vasluian dat în urmărire internaţională pentru comiterea a şase furturi din societăţi comerciale din Belgia, infracţiuni comise alături de mai mulţi indivizi în decembrie 2014, pe timp de noapte, a fost luat ca din oală de poliţiştii români la puţin timp după ce s-a întors în ţară. Curtea de Apel Iaşi a pus în aplicare mandatul european de arestare pe 11 septembrie, la aproape patru luni distanţă de la identificarea acestuia. Costel Blănaru (38 ani), cunoscut sub numele „hoţul cu tatuaj”, a fost sub control judiciar în acest interval pentru că medicii nu şi-au dat avizul.

Costel Blănaru, din localitatea vasluiană Cetăţuia, comuna Puieşti, a fost plecat timp de mai mulţi ani în străinătate. Pe 11 mai a revenit acasă decis să-şi întemeieze o familie şi să termine lucrările la casa pe care o avea în construcţii. Trei zile mai târziu a avut un accident pe uliţele satului în timp ce conducea un vehicul tip Buggy. Grav accidentat, cu braţul stâng strivit, hoţul a avut şansa să fie operat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad de o echipă mixtă de chirurgi care i-au reconstruit membrul şi au continuat cu detaliile fine: au refăcut şi tatuajul pe care îl avea.

Fericit că a scăpat cu viaţă şi că medicii au reuşit să-i salveze braţul de la amputare, Costel Blănaru s-a lăsat pozat pe patul de spital şi a dat un interviu exclusiv ziarului „Adevărul”. El a pozat în românul muncitor, care şi-a pierdut tinereţea muncind în străinătate: „“Mi-am zis că voi rămâne infirm pe viaţă, că toate planurile s-au spulberat. Muncesc de mai mulţi ani în Olanda, am strâns bani să-mi fac o casă, o familie, un rost al meu”. El a mai spus că multă vreme a muncit în construcţii, dar că de aproximativ un an lucra la o firmă de curierat şi a venit acasă în concediu.

Bărbatul a stat internat la Bârlad aproape două luni, timp în care medicii l-au monitorizat, fiind necesar acest lucru pentru a nu compromite operaţie făcută în regim de urgenţă. Hoţul trebuia să revină la spital, chirurgii estimând la acel moment că dacă nu vor intervene complicaţii va avea nevoie de cel puţin încă o operaţie.

Citeşte şi:

Performanţă medicală la spitalul din Bârlad: o operaţie extrem de dificilă în care medicii au refăcut nu doar un braţ zdrobit, ci şi tatuajul de pe mână

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite