Cum a scăpat de acuzaţii chirurgul bârlădean care a întreţinut relaţii sexuale cu o fostă pacientă, în vârstă de 15 ani, dispărută în urmă cu doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Octavian Marcu
Medicul Octavian Marcu

Procurorii Parchetului de pe Judecătoria Bârlad au finalizat ancheta în cazul medicului Octavian Marcu, chirurg în cadrul spitalul municipal din localitate, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, fostă pacientă, încă de când aceasta avea 15 ani. Procurorii au dispus, clasarea dosarului, medicul scăpând de acuzaţii.

 Medicul Octavian Marcu a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, fiind pus sub acuzaţie în timp ce era cercetat pentru dispariţia Adrianei Motaş, o elevă la un liceu din Bârlad.

În timpul cercetărilor, procurorii au descoperit că medicul a întreţinut relaţii sexuale în mod repetat cu minora, relaţia dintre cei doi începând în vara anului 2012, după ce adolescenta a fost operată de medic. Relaţia dintre cei doi s-a consumat până în luna februarie 2013, când medicul a invocat că eleva i-ar fi cerut bani pentru a nu face publică relaţia lor.  Pe 5 martie 2012, Adriana Motaş, a dispărut în timpul unei pauze, ultimul care a văzut-o în viaţă fiind doctorul Octavian Marcu. Acesta a recunoscut în faţa anchetatorilor că a luat-o pe fată de la şcoală şi ar fi condus-o cu maşina la ieşirea din oraş, unde ar fi predat+o unor indivizi necunoscuţi. Ulterior şi-a retras acuzaţiile, spunând că este labil psihic.

Existând suspiciuni că minora a fost ucisă, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, principalul suspect fiind chirurgul, care a şi picat testarea poligraf. În februarie 2014, procurorii vasluieni au dispus clasarea dosarului pentru omor şi disjungerea cauzei în cazul acuzaţiilor pentru act sexual cu minor. În motivarea soluţiei de clasare, procurorii au arătat că există indicii că minora ar fi în viaţă.

Mama fetei, Elena Motaş a făcut plângere şi împotriva soluţiei de clasare dispuse de procurori în cazul dosarului de omor, iar judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus redeschiderea anchetei, arătând că soluţia este neîntemeiată, iar anchetatorii trebuie să facă mai multe demersuri pentru a descoperi minora, vie sau moartă. Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, doctorul marcu urmând să fie reaudiat în cursul acestei săptămâni.

O nouă soluţie, o nouă clasare

Săptămâna trecută, procurorii bârlâdeni au dispus şi în cel de-al doilea dosar soluţia de clasare.
În motivarea soluţiei de clasare, procurorii bârlâdeni invocă faptul că relaţia intimă dintre doctor şi minora de 15 ani ar fi început după ce aceasta i-a fost pacientă. Potrivit procurorilor vasluieni, adolescenta a întreţinut relaţii sexuale cu Octavian Marcu în camera de gardă a acestuia din incinta Spitalului de Urgenţă Bârlad. Anchetatorii au mai stabilit, conform declaraţiilor medicului chirurg, că fata încasa între 50 şi 100 de lei pentru fiecare partidă de sex oral pe care o avea cu Octavian Marcu.

“La data la care minora a întreţinut relaţiile sexuale cu medicul, aceasta nu mai era pacienta lui, astfel nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de act sexual cu minor, raportat la calitatea de medic curant a suspectului”, a declarat Willi Brojban, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Totuşi, potrivit prevederilor Codului Penal „dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi. Or, în cazul de faţă, doctorul Marcu a recunoscut că a oferit elevei în repetate rânduri sume de bani.


Mama fetei a anunţat că va face plângere împotriva soluţiei, considerând, că Octavian Marcu s-a folosit de calitatea sa de medic pentru a profita de fiica sa.
 

Citeşte şi:

FOTO Un reputat medic bârlădean şi-a transformat o pacientă de 16 ani în amantă, fiind suspectat că a omorât-o. Procurorii au închis ancheta!

Medicul Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente, exclus oficial din Partidul Democrat Liberal

Recompensă de 2.ooo de euro pentru adolescenta dispărută în cazul medicului bârlădean Octavian Marcu

Adolescentă fugită de acasă de dorul surorii dispărute în urmă cu un an. Copila nu mai suporta să dea ochii cu doctorul implicat în dispariţia surorii


 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite