Cum a încercat un basarabean să devină tată pentru nepotul său şi a încasat ilegal alocaţie în România, păcălind autorităţile din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 35 de ani din Republica Moldova, care are şi cetăţenie română, a fost trimis în judecată de autorităţile judiciare din Vaslui, fiind acuzat că a şi-a înregistrat un nepot drept fiu la Evidenţa Populaţiei, obţinând alocaţie de stat pentru copil în baza unor documente false.

Procurorii Parchetului de pe lângă au dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului moldovean Ion Plămădeală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Instigare fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, uz de fals, fals în declaraţii şi înşelăciune.  

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui, în anul 2012, bărbatul din Republica Moldova a devenit tutore pentru un nepot minor, urmare a decesului mamei acestuia. Un an mai târziu, s-a prezentat la Primăria Vaslui cu un duplicat după un certificat de naşte moldovenesc emis pe numele copilului, unde Ion Plămădeală figura ca fiind tatăl copilului. 

Având în vedere că bărbatul este şi cetăţean român, având rezidenţă în Vaslui, autorităţile de aici au eliberat, în baza duplicatului şi a declaraţiei pe proprie răspundere, un certificat de naştere pe numele minorului. 

În baza acestuia, Plămădeală s-a prezentat la Agenţia de Prestaţii Sociale Vaslui solicitând alocaţie de stat pentru minor, dar şi la Serviciul de Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor unde a solicitat şi paşaport pe numele nepotului. Ambele cereri au fost admise de autorităţile din Vaslui, care au acordat alocaţie de stat minorului din Republica Moldova, în baza documentelor false, din octombrie 2012, până în iunie 2015. 

La finalizarea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a basarabeanului, dosarul fiind înaintat spre soluţionare Judecătoriei Vaslui.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite