Cum a ajuns un şofer să aibă dosar penal după ce l-a condus acasă pe cel care l-a dirijat să scoată maşina din curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
B[rbatul accidentat a fost dus cu ambulan'a la Spitalul Bârlad la o zi după accident FOTO Arhivă
B[rbatul accidentat a fost dus cu ambulan'a la Spitalul Bârlad la o zi după accident FOTO Arhivă

Un incident aparent banal, petrecut duminică, 2 august, pe raza localităţii Puieşti, s-a soldat cu un dosar penal cu două capete de acuzare

Dumitru Panainte, un hunedorean de 69 de ani, aflat în vizită la Puieşti, a încercat să scoată autoturismul parcat într-o curte.

La ieşirea pe poartă a fost dirijat de un sătean, Mirel R. (59 ani). La un moment dat, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, l-a acroşat pe bărbatul care-l dirija din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător. Şoferul l-a condus acasă pe sătean fără a anunţa incidentul la Poliţie.

A doua zi, fiindu-i rău, Mirel R. a solicitat o ambulanţă şi a fost dus la Spitalul Bârlad unde a fost diagnosticat cu fracturi costale.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Poliţiştii vasluieni îi atenţionează pe şoferi că în cazul producerii unui accident cu vătămarea corporală a unei persoane au obligaţia să anunţe evenimentul la cel mai apropiat post de poliţie, trebuie să acorde primele îngrijiri victimei şi să nu mute autoturismul de la locul faptei.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite