Cu norma de hrană redusă, poliţiştii se pregătesc de proteste. „Trăim un coşmar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii din Bârlad şi Vaslui spun că vor protesta la Bucureşti între 6 şi 12 iunie.

Decizia Ministerul Administraţiei şi Internelor de a tăia în jur de 550 de lei din norma de hrană a oamenilor legii i-a pus pe jar pe poliţiştii bârlădeni. Aceştia spun că vor participa săptămâna viitoare la un miting de protest la Bucureşti.

„Motivaţia ministerului, aceea că nu sunt bani, nu stă în picioare. Asta pentru că se găsesc bani pentru alei pietonale pe la Academia de Poliţie, investiţie ce va costa 3,5 milioane de euro. Nivelul nostru de nemulţumire a ajuns la un prag critic. Şi aşa mulţi dintre poliţişti întâmpină greutăţi financiare foarte mari din cauza tăierilor salariale de anul trecut, o altă lovitură pentru noi ar fi prea mult", a declarat poliţistul bârlădean Gabriel Cojocar, vicepreşedintele filialei judeţene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC).

Acesta a mai precizat că poliţiştii sunt dispuşi să facă nişte compromisuri pentru a rămâne cu norma de hrană intactă. Oamenii legii sunt dispuşi să renunţe la salariul de merit şi la sporul pentru lucrările de excepţie. De asemenea, vor cere ministerului de resort posibilitatea încetării raportului de serviciu pe o perioadă de până la trei ani, la cererea poliţistului.

Dacă vor râmâne fără 550 de lei din norma de hrană, poliţiştii vor încasa lunar între 800 şi 1.200 de lei.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a dat un ordin prin care norma de hrană acordată poliţiştilor să fie redusă cu aproximativ 550 de lei. Măsura a fost motivată de lipsa fondurilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite