Criminal fugar căutat în pădurile Vasluiului. Şi-a măcelărit soţia şi fiica cu baioneta şi ameninţă cu sinuciderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Constantin şi Cerasela Fântânariu erau căsătoriţi de 26 de ani
Soţii Constantin şi Cerasela Fântânariu erau căsătoriţi de 26 de ani

Zeci de poliţişti şi jandarmi din judeţul Vaslui sunt mobilizaţi pentru prinderea unui bărbat de 45 de ani, care şi-a înjunghiat cu brutalitate soţia şi fiica.

Constantin Fântânariu se ascunde în pădurea din apropierea localităţii Fâstâci, unde i-a fost localizat telefonul. Atât pe parcusul nopţii, cât şi joi dimineaţă, criminalul a luat legătura telefonic cu rudele sale. Părinţii bărbatului spun că l-au îndemnat să se predea la poliţie însă acesta a refuzat, afirmând că îşi va pune capăt zilelor. 

În timp ce poliţiştii scotocesc pădurile din zona Poieneşti - Zăpodeni - Deleşti - Fâstăci, în satul natal oamenii sunt în stare de şoc şi nu înţeleg cum a fost posibil ca un bărbat cunoscut ca fiind extrem de cuminte, un gospodar model care nu punea gura pe alcool, a avut un asemenea moment de nebunie, încât să-şi ucidă femeia alături de care a trăit 26 de ani şi să îşi căsăpească fiica de 16 ani cu o baionetă.

Tragedia a avut loc miercuri seara, în timp ce Constantin Fântânariu se întorcea de la socri din localitatea Draxeni, împreună cu soţia, Cerasela (43 ani) şi fiica sa, Lorena (16 ani). Cei doi soţi se aflau în divorţ şi încercau o împăcare. Căsnicia lor a fost presărată de multe momente tensionate spun localnicii, cauzate de suspiciunile de infidelitate pe care le avea bărbatul. Împreună au lucrat mai mulţi ani în Italia, iar cu banii strânşi au investit într-o afacere agricolă. 


Foto: Soţii Fântânariu erau printre cei mai gospodari din satul Poieneşti

casa criminal vaslui

Au luat achiziţionat utilije agricole şi au exploatat zeci de hectare de teren, luat în arendă de la ţărani. Pe fondul neînţelegerilor, soţia lui Constantin s-a reîntors în Italia, împreună cu fiica de 16 ani. În luna iulie, femeia a revenit în ţară pentru a perfecta actele de divorţ. Şi-a închiriat un apartament unde locuia cu noul partener, susţin rudele. Pentru a-şi convinge soţia de dragostea sa, Constantin Fântânariu a trecut toată averea, inclusiv utilaje agricole pe numele soţiei, sperând că astfel o va convinge să se întoarcă acasă. A plecat însă din nou în Italia, de unde s-a întors luni. A mers cu soţul la notar, pentru a trece casa pe numele fiului. Cei doi soţi au mers împreună la restaurnat, iar situaţia lor părea să reintre pe un făgaş normal.

Miercuri, în urma discuţiilor purtate cu socri, soţii Fântânariu au căzut de acord să îşi mai acorde o şansă căsniciei. Au plecat de la Draxeni, spre Poieneşti cu autoturismul, însă pe drum între cei doi soţi a izbucnit o nouă ceartă. Orbit de furie, bărbatul a luat baioneta pe care o ţinea în portiera maşinii, după ce ar fi fost agresat de noul partener al soţiei, şi a atacat-o pe femeie. Fiica lor a încercat să intervină, însă bărbatul a înjunghiat-o şi pe ea. Şi-a abandonat soţia agonizând într-un şanţ din apropierea cantonului silvic de la Zăpodeni. Crezând că a omorât şi fata, a aşezat-o plină de sânge în portbagajul maşinii. A mai mers câţiva kilometri, abandonând maşina, cu fată cu tot, într-o pădure din apropiere de Poieneşti, într-o zonă greu accesibilă. În jurul orelor 16.30, bărbatul şi-a sunat mama, spunând că ”le omorât pe amândouă”.

Foto: Soţii Fântânariu, alături de copii şi fini

sotii fantanariu nasi

”Nu am ştiut la ce se referă, pentru că nu ştiam că s-a întâlnit cu Cerasela, că au mers la socri. Plângea la telefon şi spunea că se omoară. A închis, însă a mai sunat odată şi a spus să mergem să o salvăm pe Lorena că este în portbagajul maşinii şi încă mai suflă”, povesteşte Lucia Fântânariu, mama criminalului. Femeia nu înţelege ce blestem s-a abătut asupra familiei ei, având în vedere că în urmă cu trei ani, un alt fiu s-a spânzurat, tot pe fondul unor neînţelegeri conjugale.

Bătrâna şi-a anunţat rudele şi a sunat la 112. Lorena a fost găsită în viaţă, însă în stare gravă. Tânăra prezenta nu mai puţin de 11 lovituri de baionetă, iar cinci dintre ele i-au perforat plămânul, în plus avea multiple leziuni pe braţe, semn că a încercat să se apere, spun anchetatorii. Cu ultimele puteri, fata le-a spus poliţiştilor că mama sa a fost înjunghiată şi aruncată din maşină. Adolescenta a fost stabilizată de medicii de la spitalul din Vaslui şi transferată la o clinică din Iaşi. Prognosticul medicilor este unul rezervat, evoluţia din următoarele zile fiind vitală.

A lăsat bilet de adio

În locuinţa criminalului, anchetatorii au fost descoperit un bilet în care bărbatul se justifica copiilor (soţii Fântânariu mai au un fiu, căsătorit într-o comună vecină n.r.), se plângea acestora că au avut o mama care nu a ţinut la casă şi familie şi din cauza ei ”s-a distrus totul”. La finalul biletului, scris cu două zile înainte de tragedie, bărbatul s-a semnat a trecut data sa de naştere şi data decesului - data crimei.
Ultimul telefonul dat rudelor a fost înregistrat joi la ora 11.30. Bărbatul i-a anunţat că îşi va pune capăt zilelor după ce îşi va termina ţigările, însă îi va anunţa unde va fi găsit fără viaţă. Ulterior, bărbatul şi-a închis telefonul. Aparatul mobil a fost detectat în mişcare, în pădurea din apropierea localităţii Fâstâci, unde forţele de ordine continuă căutările. Având în vedere că pădurea se află în apropierea drumurilor judeţene, poliţiştii urmăresc ca agresorul să nu iasă din desiş pentru a-şi pierde urma. Pe numele bărbatului, procurorii criminalişti au deschis dosar penal pentru omor şi tentativă de omor.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite