Crăciun plin de urgenţe: peste 540 de vasluieni au apelat la Ambulanţă. Un bărbat a murit, după ce s-a înecat cu o bucată de carne de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au avut parte de trei zile de foc de Crăciun, numărul solicitărilor fiind mai mare cu aproape jumătate decât într-o perioadă similară obişnuită. Binenţeles că, în topul solicitărilor au predominat intoxicaţiile alimentare şi agresiunile fizice.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, cele mai multe solicitări au fost în seara primei zile de Crăciun şi a doua zi, atunci când peste 400 de vasluieni au sunat la 112. Numărul total al solicitărilor în cele trei zile de sărbătoare a fost de 547, mai bine de jumătate dintre ele reprezentând probleme medicale generate de intoxicaţiile alimentare. 

Printre solicitări, medicii ambulanţieri au mai transportat la spital 29 de persoane victime ale bătăilor, 20 de mămici gravide, dar şi 19 beţivi, din care doi au fost minori. 

A murit înecat cu carne de porc

Cel mai deosebit caz a fost cel al unui bărbat de 44 de ani, din localitatea  Obârşenii Lingurari, comuna Voineşti, care a murti, aseară, după ce s-a înecat cu friptură de porc. Cel mai probabil, o bucată de carne i-a obturat căile respiratorii, iar familia a intrat în panică atunci când a văzut că acesta s-a învineţit la faţă şi pe mâini şi a leşinat. În ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul medical nu a mai putut să îi salveze viaţa bărbatului, trupul neînsufleţit al acestuia fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. 

Citeşte şi:

Bătrână din Vaslui, moartă din cauza unei lumânări aprinse

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite