Consilierii din Puieşti vor referendum pentru gazele de şist. Hotărârea va fi votată pe 30 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din comuna vasluiană Puieşti vor decide prin referendum dacă sunt sau nu de acord cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist de către firma Chevron în localitatea lor.

Anunţul a fost făcut ieri de primarul comunei, Costel Moraru, chiar în timpul dezbaterii organizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) pentru acordarea acordului de mediu firmei petroliere. 

„Apreciez numărul mare de locuitori prezent la dezbatere şi, chiar dacă întrebările lor s-au abătut de la subiect, eu sunt în asentimentul lor. Eu zic că nu se va ajunge ca la Pungeşti şi sper să nu se ajungă ca acolo. Cred că se va lua în considerare rezultatul referendumului pe care îl vom organiza, cel mai probabil, la începutul anului viitor. În acest sens, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe din acest an, cea de pe 30 decembrie, este prins un proiect de hotărâre. Nu avem bani, dar îl vom organiza pe bază de voluntariat“, a declarat pentru corespondetul „Adevărul“ primarul comunei Puieşti, Costel Moraru. 

Ieri, peste 300 de oameni s-au adunat la Căminul Cultural din localitate pentru a participa la  dezbaterea organizată de APM, la iniţiativa Chevron, despre obţinerea acordului de mediu pentru amplasarea sondei în zonă. 

În urmă cu câteva zile, Consiliul Judeţean Vaslui a acordat companiei Chevron un certificat de urbanism pentru amplasarea sondelor pe perimetrul comunei. Ar fi al patrulea perimetru din judeţ, în care Chevron a primit aviz pentru explorare, în afara celor de la Siliştea (comuna Pungeşti), Popeni (comuna Găgeşti) şi Păltiniş (comuna Băceşti).

Citeşte şi:

FOTO Cine şi cum a transformat vizita vasluienilor la exploatarea Chevron din Polonia într-o şuşanea mioritică

Aleşii din Pungeşti au votat interzicerea exploatării gazelor de şist şi organizarea unui referendum. Viceprimar: „Nu cred că hotărârea va fi considerată legală“

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite