Comisarii de la Protecţia Consumatorului Vaslui, blocaţi în birouri. Instituţia nu mai are bani de combustibil pentru a efectua controale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii de la CJPC Vaslui apealează la poliţişti pentru a-i lua în controale
Comisarii de la CJPC Vaslui apealează la poliţişti pentru a-i lua în controale

Comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, Constantin Vasilache, a atras atenţia, joi, în cadrul şedinţei Colgiului Prefectural că instituţia pe care o conduce nu mai dispune de combustibil pentru maşinile care trebuie să plece pe teren pentru efectuarea de controale.

Acesta a declarat că nu de puţine ori, comisarii instituţiei au fost nevoiţi să plece cu maşini ale Poliţiei în control. 

„Problema este că nu se respectă legea. Domnul prim-ministru a dat o ordonanţă special pentru creşterea cotei de benzină la ANPC, şi această ordonanţă nu se aplică. De la 1 ianuarie ar fi trebuit să crească această cotă de benzină la toate regionalele, numai la noi, în Moldova nu a crescut. Nu mai spun că nici combustibil conform cotei de anul trecut nu primim. (...) Am fost şi la Bucureşti, am făcut sesizări, nici nu mi se răspunde măcar. Noroc că am o colaborare foarte bună cu Poliţia că, ne mai au ei cu maşinile lor în control. Sunt chair uşurat când ştiu că unii comisari merg cu Poliţia, fiindcă ştiu că am scăpat de cheltuiala cu benzina pe ziua respectivă”, a declarat Constantin Vasilache. 

Prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, i-a cerut comisarului-şef adjunct al CJPC să facă o adresă către Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin care să solicite un audit, pentru a se vedea exact care sunt cheltuielile instituţiei şi care ar fi necesarul. Vasilache s-a arătat, totodată, nemulţumit de faptul că maşinile CJPC sunt oprite în trafic pentru depăşirea vitezei şi amendate, precizând că în ultimul an au fost primite patru astfel de sancţiuni.

„Eu, dacă am o urgenţă, trebuie să mă duc. Aş putea să solicit Serviciului Poliţiei Rutiere să-mi pună maşină la dispoziţie, să meargă cu girofarul înainte, fiindcă legea îmi permite. (...)S-a întâmplat ca poliţiştii din mediul rural să ne oprească pentru probleme de circulaţie la marginea satului şi între timp, cei care urmau să fie controlaţi au închis unităţile”, a mai spus Constantin Vasilache. 

Comisarul şef adjunct a precizat că proprietarii care închid unităţile ştiind că în zonă sunt veniţi reprezentanţii CJPC primesc sancţiuni mai mari, pentru nerespectarea programului de lucru.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite