Colonelul de jandarmi care i-a arătat penisul unei poliţiste n-a fost demis, ci trecut în rezervă cu pensie militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Popovici a activiat în cadrul Jandarmeriei 30 de ani
Nelu Popovici a activiat în cadrul Jandarmeriei 30 de ani

Colonelul Nelu Popovici, fostul adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi al Inspectorarului Judeţean de Jandarmi Vaslui, implicat într-un scandal sexual chiar în curtea Mitropoliei Iaşi, a fost trecut în rezervă în timp ce magistraţii militari îl judecă pentru folosirea funcţiei în scop sexual.

Colonelul Nelu Popovici a refuzat să demisioneze din Jandarmeria Română, după episodul ruşinos în care a fost implicat în timpul pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi, găsind o portiţă legală să părăsească structura cu drepturi salariale depline. 

Retras din activitatea operativă odată cu trimiterea sa în judecată, colonelul Popovici a solicitat trecerea în rezervă, beneficiind astfel de pensie militară, aferentă gradului şi vechimii în muncă (30 de ani numai în structurile jandarmeriei). 

Între timp, procesul în care Nelu Popovici este judecat pentru folosirea funcţiei în scop sexual şi încălcare de consemn se judecă la Tribunalul Militar Iaşi, unde miercuri, 6 aprilie, urmează a fi audiaţi martori care au asistat la ”circul” oferit de fostul adjunct al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, în curtea Mitropoliei Iaşi, precum şi o serie de martori care vor relata despre trauma suferită de poliţista umilită de Popovici.

Scandalul sexual care a dus la inculparea fostului şef al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a avut loc în noaptea de 11/12 octombrie 2014, atunci când Popovici era comandant de dispozitiv al unei formaţii mixte formate din membri ai diferitelor structuri de stat. Printre aceştia, se afla şi o poliţistă de frontieră din Iaşi. Martorii la incident au declarat că Nelu Popovici, aflat în stare de ebrietate, a intrat într-un modul în care se afla poliţista şi şi-ar fi expus organul genital, cerându-i acesteia să întreţină raporturi sexuale cu el.

Audieri record pentru probarea ”folosirii funcţiei în scop sexual”

Femeia a fugit, însă a fost urmărită de colonel, care a continuat să-şi expună penisul, în timp ce îşi lăuda bărbăţia. Scenele sexuale s-ar fi petrecut în timp ce mii de credincioşi stăteau la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva. Peste 100 de martori au fost audiaţi de procurorii militari în acest caz. Procurorii au arătat în materialul de urmărire penală că colonelul Popovici a apelat la un preot în încercarea de a o determina pe poliţista de frontieră să nu depună plângere împotriva sa. 

Pentru a depăşi umilinţa, poliţista a avut nevoie de consiliere psihologică. Ea s-a constituit parte civilă în dosar, solicitând daune morale în cuantum de 4 milioane de lei. Colonelul riscă trei ani de închisoare pentru folosirea funcţiei în scop sexual şi alţi trei pentru încălcarea consemnului.

De-a lungul anilor, Nelu Popovici (53 ani) a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul structurilor Inspectoratului General de Jandarmi. Ocupa funcţia de adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău începând cu 15 august 2008. Anterior, a fost prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, dar şi şef Stat Major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Vaslui. 

Pe aceeaşi temă:

Perversiunile sexuale ale unui colonel, lângă racla Sfintei Parascheva: i-a arătat organul genital unei poliţiste şi a fugărit-o în apropierea credincioşilor

Colonelul care a alergat o poliţistă arătându-i penisul lângă moaştele Sfintei Parascheva, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei

Colonelul care a alergat înfierbântat o poliţistă la moaştele Sfintei Parascheva, în faţa judecătorilor. Instanţa a respins toate excepţiile invocate de jandarm

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite