Clipe de groază pentru o mamă: şi-a găsit cei doi copii inconştienţi în baie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambulanta/smurd

Doi fraţi, în vârstă de 9, respectiv 13 ani, dintr-o suburbie a oraşului Negreşti, din judeţul Vaslui, au fost găsiţi inconştienţi de mamă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi gaz metan, în baie.

Incidentul s-a petrecut în seara de 30 decembrie în suburbia Parpanita a oraşului Negreşti. Cei doi fraţi erau în baia în care funcţiona un duş instant, racordat la o butelie GPL.

 În momentul în care mama a mers să îşi verifice copiii, i-a găsit pe amândoi căzuţi pe pardoseală, în stare de inconştienţă. Disperată, femeia a cerut ajutor la 112.

 Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, ambulanţa SMURD tip B2 (EPA) şi un echipaj specializat au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical pentru doi minori din localitatea Parpaniţa, suburbie a oraşului Negreşti. Acolo a fost trimisă şi o ambulanţă tip B aparţinând SAJ Vaslui. 

 "La sosirea echipajelor de intervenţie, au fost găsite în stare de inconştienţă două persoane de sex masculin, cu vârste de 9 respectiv 13 ani. Au fost imediat începute manevrele de resuscitare, victimele fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Victimele au fost diagnosticate cu intoxicaţie cu monoxid de carbon şi gaz metan", a arătat ISU Vaslui.


Băiatul de nouă ani a fost predat în stare de conştienţă medicilor din cadrul UPU Vaslui. Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, din primele cercetări reiese că cei doi copii s-ar fi intoxicat din cauza scăpărilor de gaz şi aerisirii insuficiente a încăperii în care era amplasat un duş instant care funcţiona prin racordarea la o butelie tip GPL.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite